calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  TREI SFERTURI DINTRE COPII BRITANICI NU STIU SA FIARBA UN OU

TREI SFERTURI DINTRE COPII BRITANICI NU STIU SA FIARBA UN OU

calendar_month 20 Mai 2009, 00:00
Tainele fierberii unui ou sunt de nepatruns pentru majoritatea copiilor britanici, arata un studiu dat publicitatii miercuri.

Dupa ce au inteles ca este nevoie ca oul sa fie introdus in apa, aparut urmatoarea dilema: cat trebuie sa stea oul pe foc? Majoritatea auopinat ca ar trebui cel putin 10 minute pentru fierbere, informeaza The Telegraph, citand un studiu realizat la cererea lantului de supermarketuri Morrisons.

Acelasi studiu a scos la iveala ca jumatate dintre copii aproape ca nutrec prin bucatarie decat pentru a manca, in niciun caz pentru a-siprivi mama aflata in exercitiul muncii sau pentru a da o mana deajutor.

Gatitul te face mai bun la matematica
Expertii sunt de parere ca micutii ar trebui incurajati sa-si petreacamai mult timp in bucatarie, pentru ca gatitul ii ajuta sa devina maibuni la matematica.

Studiul a mai aratat ca 37% dintre copii prefera sa se uite latelevizor sau sa navigheze pe net decat sa gateasca sau sa ajute laprepararea mancarii. 2 din 5 copii chestionati au declarat ca sunt preastresati de temele pentru acasa sau prea obositi pentru a mai intra inbucatarie.

Acelasi studiu a mai scos la iveala faptul ca o treime dintre parintiau invatat sa gateasca de la parintii lor. 80% dintre ei consideragatitul o abilitate importanta.

Potrivit specialistilor, pana la varsta de 6 ani, copiii ar trebui safie in stare sa curete legumele si sa fiarba un ou, iar pana la 13 sagateasca peste, pui sau alt tip de carne si sa prajeasca niste cartofi.Pana la 16, adolescentii ar trebui sa fie in stare sa patrunda tainelepastelor si risotto.

In cadrul studiului au fost intervievate 2.000 de persoane, din care 1.000 de copii si 1.000 de parinti.

Sursa: ziare.com

Vezi si:
S-A DUBLAT NUMARUL DE RROMI SCOLARIZATI
"TATA & COPILUL" IN PENITENCIARELE ROMANESTI


 
Sondaj
Esti multumit de perioada aleasa pentru vacanta de Paste?