calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  Tine-ti copilul departe de calculator

Tine-ti copilul departe de calculator

calendar_month 24 Mar 2011, 00:00
Calculatorul este o tentatie mare pentru adolescenti, dar si pentru cei mici. Privit la inceput ca un instrument de joaca, computerul si-a extins atributiile cu timpul. Acum este si un mediator intre prieteni, sursa de informatie utila si chiar un bun ajutor in rezolvarea temelor.

Totusi, pentru o dezvoltare sanatoasa si armonioasa a copilului tau, este necesar sa ii ocupi timpul si cu alte activitati care nu impun prezenta unui calculator.Cum il convingi sa-si petreaca timpul fara calculator?

1. O metoda de a-l face sa renunte sa mai stea in fata monitorului este sa-i propui sa iesi cu el in parc sau in oras, pentru a va apropia mai mult. Puteti plimba cainele impreuna sau fii sigur ca o iesire spontana din localitate l-ar incanta.

2. Incearca sa gasesti cat mai multe motive sa-l scoti afara daca te ingrijoreaza ca sta prea mult in casa. Totodata, poti sa-i ceri sa te ajute la unele treburi in bucatarie ori puteti face curatenie impreuna.

3. Nu ezita sa comunici cu el si sa-l intrebi ce anume face cand sta la calculator. Arata-te interesat de jocurile de care iti povesteste si incearca sa joci alaturi de el, se va bucura sa-ti dea si tie cateva minute in fata calculatorului.

4. Nu fi drastic si nu-i interzice sa se joace sau sa stea pe calculator, nu faci decat sa inrautatesti lucrurile. Puteti elabora un orar legat de orele in fata calculatorului, care sa fie pe placul tuturor. Trebuie sa devii intelegator pentru a-l face sa-ti asculte opinia si apoi sa-ti ofere argumente pro petrecerii timpului la calculator.

5. O alta metoda e reprezentata de schimbarea atitudinii tale. Tu trebuie sa intelegi ca poate, copilul tau nu-si pierde timpul in fata calculatorului. Da, se joaca, dar si invata sa foloseasca foarte multe programe care il pot face un expert in ale infomaticii. Nu uita ca are proiecte de scris pentru scoala si este mult mai bine sa se priceapa sa utilizeze un calculator; ii face munca mai usoara si mai placuta.

Asadar, fii indulgent cu el si lasa-l sa se bucure de cele cateva ore pe care si alege cum sa si le petreaca, dupa orele de la scoala, dar nu-l lasa sa piarda un timp important doar in fata calculatorului, mai ales in toiul primaverii.


 
Sondaj
Crezi ca greva profesorilor va afecta bacalaureatul?