Sistem de supraveghere video IP sau analogic?
calendar_month 23 Apr 2015, 00:00
Sistemele de supraveghere sunt din ce in ce mai raspandite in lume, fiind preluate atat de persoanele fizice, cat si de persoanele juridice, datorita numeroaselor beneficii pe care le aduc in ceea ce priveste siguranta si controlul.

Succesul lor s-a concluzionat si in tehnologii din ce in ce mai variate, asadar, daca esti in cautarea unui sistem de supraveghere, ai de ales intre mai multe variante. Cea mai dificila alegere este cea intre sistemele analogice si cele IP. Ambele vin atat cu avantaje, cat si cu dezavantaje, in asa fel incat decizia poate sa fie una extrem de grea.

Decizia poate fi luata prin analiza camerelor, dar si prin analiza DVR-ului sau, NVR-ului, in cazul camerelor IP

Care sunt proprietatile camerelor analogice?

Camerele analogice sunt primele camere de supraveghere aparute pe piata si prezinta avantajul major de a fi foarte accesibile ca pret. Un sistem de supraveghere analogic poate sa fie achizitionat cu doar cateva sute de lei si isi poate face treaba foarte bine.

De asemenea, se pot alege camere supraveghere exterior , care ofera posibilitatea de a fi cablate pe distante foarte lungi, cu costuri relativ mici, iar sensibilitatea lor este una foarte buna pe timp de noapte.

Din nefericire, camerele analogice prezinta si mici dezavantaje, cum ar fi rezolutia destul de mica, asadar, o calitate a imaginii nu foartede buna. Cu toate astea, pentru o utilizare casnica, pot fi extrem de bune. De asemenea, camerele de supraveghere analogice sunt limitate ca si numar, in functie de numarul de intrari pe care le are DVR-ul.

Mai nou, camerele de supraveghere analogice ofera si o optiune mult mai buna, prin camerele video HD (AHD,CVI,TVI) , care sunt similare celor analog, insa au rezolutie mult mai mare. Acestea au un pret ceva mai ridicat, insa pretul este justificat.

Care sunt proprietatile camerelor IP?

Sunt camere de supraveghere care pot transmite semnalul prin protocolul IP si desi momentan nu sunt atat de folosite, se preconizeaza ca in scurt timp vor deveni cele mai folosite camere. Camerele IP au de regula o rezolutie de pana la 5 megapixeli ( exista si camere pentru protectia obiectivelor de interes special mult mai performante ), pot inregistra local imaginile si pot transmite oriunde in lume, prin intermediul internetului.

Camerele de supraveghere IP folosesc structura de retea de calculatoare, asadar, nu sunt limitate ca si numar, intr-un sistem de supraveghere putand sa fie o multime de camere IP.

Dezavantajul major al camerelor de supraveghere IP este faptul ca sunt inca destul de costisitoare.

Ce este DVR-ul?

DVR-ul ( digital video recorder) este dispozitivul care preia imaginile si sunetul de la camerele de supraveghere video, stocandu-le pe un HDD. Pentru a putea sa stocheze imaginile, DVR-ul trebuie sa fie in apropierea sistemului analogic, asadar, optiunile in ceea ce priveste distanta sunt destul de limitate. Uzual, un DVR poate avea intre 4 si 32 de canale.

Ce este NVR-ul?

Este asemanator DVR-ului, insa are o tehnologie mai noua si mult mai performanta. NVR-ul ( network video recorder) este destinat camerelor de supraveghere IP si are avantajul major ca poate fi localizat oriunde in retea, oferind transparenta maxima.

Asadar, alegerea intre sistemele de supraveghere IP si cele analogice, se poate face in functie de necesitati. Fiecare prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje, nevoia utilizatorului fiind singura care poate decide. Daca iti doresti o o gama variata, poti consulta oferta de aici.Sondaj

Vi se pare corect ca numai elevii din clasele primare au vacanta de toamna?