calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  Sindromul de stres posttraumatic si puzzle-urile

Sindromul de stres posttraumatic si puzzle-urile

calendar_month 14 Ian 2009, 00:00
Tulburarile provocate de stresul posttraumatic pot fi ameliorate de rezolvarea de puzzle-uri. Specialistii de la Universitatea Oxford au realizat cercetari care au condus la posibile tratamente pentru inlaturarea cosmarurilor. Acestea sunt cele care conduc specialistul spre diagnosticul de sindrom de stres posttraumatic.

Acest sindrom este provocat, in cele mai multe dintre cazuri, in urma traumelor declansate de rani suferite in lupte sau razboaie, de accidente, abuzuri, decesul unei persoane foarte apropiate, viol si alte evenimente care lasa rani adanci asupra psihicului individului.

Simptomele ce insotesc acest sindrom sunt variate. Individul poate avea insomnii, in anumite momente, indiferenta fata de ceea ce se intampla in jurul lui, dificultati in a se concentra, reactii exagerate, iritabilitate, accese de manie, tulburari ale somnului.
Evenimentele care au marcat pacientii nu se sterg, ci raman in subconstient, fiind retraite de mai multe ori.

Rezolvarea de puzzle-uri in perioada apropiata de provocarea unei traume stimuleaza memoria senzoriala ce poate scadea numarul flashback-urilor memoriei. Psihoterapia si tratamentul medicamentos sunt esentiale pentru inlaturarea efectelor acestui sindrom.

Vezi si: Bolile de sezon: dileme si raspunsuri
Obiceiuri sanatoase pentru copilul tau 
Sondaj
Cum ar trebui sa fie profesorul perfect?