Sfaturi pentru tabara la mare
calendar_month 24 Iul 2008, 00:00
Anul scolar s-a incheiat si odata cu venirea vacantei de vara, toti copiii se gandesc la soare, mare, strand si tabere.
Taberele scolare sunt un prilej foarte bun pentru tineri sa socializeze, sa invete lucruri noi, dar si sa se odihneasca si sa isi incarce bateriile dupa un an de scoala.

Tabara este locul cel mai indicat unde copilul isi poate dezvolta simtul independentei si a increderii in fortele proprii, intalnindu-se cu situatii de viata noi si ghidat sa le rezolve logic pe acestea.

Trebuie insa sa avem in vedere si unde trimitem copilul, pentru a nu ne trezi cu probleme, inerente unor tabere neautorizate. Trebuie sa fiti prevazatori si sa va informati cu atentie despre situatia taberei in care doriti sa va trimiteti copilul. Daca aceasta nu este autorizata sanitar, sigur conditiile de igiena sunt precare, situatie in care va expuneti copilul la un risc crescut pentru o serie de boli infectioase.

Informati-va in prealabil asupra conditiilor in care copiii vor fi cazati. La inscrierea intr-o tabara se solicita avizul medical acordat de catre medicul de familie. Acesta dovedeste faptul ca cel mic nu prezinta o boala infectioasa care poate fi transmisa altor copii din colectivitatea respectiva si ca a fost vaccinat anterior conform programului national.

Nu uitati sa va instruiti copilul cu privire la regulile de calatorie in diverse mijloace de transport - autocare, tren si avion. Important este sa-i reamintiti ca nu este indicat sa paraseasca grupul in nici o situatie daca nu a anuntat in prealabil insotitorul adult si daca nu a obtinut acordul acestuia. in bagajul copilului puneti imbracaminte si incaltaminte comoda si adaptata activitatilor care se vor desfasura in cadrul programului de tabara.

Nu aduceti haine in exces sau nepotrivite. Verificati lista de imbracaminte recomandata. Imbracamintea trebuie sa nu fie inscriptionata cu sloganuri pro-alcool sau tutun sau sa contina mesaj sexual sau vulgar. Bijuteriile scumpe ar trebui lasate acasa.

Pentru a sti cum sa se hidrateze in perioadele in care nu este cu dumneavoastra, ar fi ideal sa va invatati copilul sa consume apa plata sau apa cu proprietati organoleptice corespunzatoare (potabila), ceai foarte slab indulcit, fructe proaspete si foarte bine spalate. Invatati copiii ca in orele de canicula sa-si protejeze capul cu palariute. De asemenea, scaldatul, acolo unde este cazul, va fi facut sub atenta supraveghere a insotitorului adult.

Vezi si:
Sfaturi pentru parinti

Ghid de jocuri si jucarii

Motivarea copilului

Sondaj

Daca se va pune in practica programul "after-school" ce ai prefera sa faci in cadrul acestuia?