calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  Raspunde cu brio intrebarilor despre Paste

Raspunde cu brio intrebarilor despre Paste

calendar_month 02 Apr 2009, 00:00
Pastele este perioada anului in care se vopsesc si ciocnesc oua. Dat fiind ca Pastele este cea mai importanta sarbatoare pentru crestini, este important sa-i cunosti adevarata semnificatie.

Indiferent de modul in care se celebreaza aceasta sarbatoare in familie, este absolut normal ca cei mici sa isi puna intrebari legate de marea sarbatoarea a crestinilor, Pastele. Pentru a fi pregatita intru totul asaltului de intrebari, parcurge cu incredere ghidul de mai jos!

Daca consideri credinta in Dumnezeu are valoare mare pentru familia ta, iar copii te intreaba de ce se sarbatoreste Pastele, nu ezita. Explica-i ca de Paste se comemoreaza Invierea Domnului, la trei zile dupa ce a murit pe cruce.

Documenteaza-te in privinta legendelor si povestilor despre Paste. Spre exemplu, daca te intreaba detalii legate de legenda iepurasului de Paste, fii pregatita cu detalii precise si explicatii amanuntite.

Ar fi bine sa ai pregatite carti si filme legate de sarbatoarea Pastelui. Cititi impreuna povestile si dezbateti toate temele de interes.

Vezi si:
Legenda iepurasului de Paste
Coloreaza oua de Pasti folosind alimente


 
Sondaj
Considerati ca tezele cu subiect unic sunt mai eficiente decat tezele semestriale de pana acum?