calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  Pedepse de Ziua Pacalelilor

Pedepse de Ziua Pacalelilor

calendar_month 30 Mar 2009, 00:00
Ziua de 1 aprilie e un prilej pentru nazdravanii nostri sa ne arate cat de inventivi pot sa fie atunci cand isi propun. De multe ori insa aceste farse intrec masura si desi totul parea o gluma la inceput, simti nevoia sa iei masuri.

Ca sa nu fi pus intr-o situatie dificila, asigura-te ca i-ai explicat fiicei sau fiului tau cateva reguli de baza pe care ar trebui sa le respecte mai ales intr-o zi de 1 aprilie.

Avertizeaza-l de la inceput ca desi iti plac si tie farsele, acestea trebuie sa nu depaseasca limita bunului simt, iar orice incalcare a acestei reguli, va atrage dupa sine si reprecursiuni.

Stabileste de la inceput niste reguli si explica-i de ce te astepti sa le respecte.

Atunci cand te hotarasti insa sa iti pedepsesti copilul pentru o festa jucata cuiva de 1 aprilie ia in considerare toate aspectele.

Daca nu i-ai explicat si nu i-ai impus niste reguli, atunci pedeapsa nu trebuie sa fie prea aspra. Nu te astepta ca cel mic sa stie de la inceput care sunt regulile jocului.
Pedeapsa trebuie stabilita in functie de gravitatea faptei insa o saptamana fara televizor si calculator vor fi cu siguranta suficiente pentru ca el sa inteleaga ca a gresit.

Nu exagera cu pedepsele. Pana la urma, Ziua Pacalelilor este o zi sarbatorita in intreaga lume iar scopul ei este DISTRACTIA!


 
Sondaj
Cum iti vei petrece vacanta de iarna?