calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  Parintii si adolescentii

Parintii si adolescentii

calendar_month 30 Apr 2014, 00:00
Cateodata parintii si adolescentii traiesc in lumi complet diferite. Lumea adolescentilor este facuta mai repede din vise, decat din realitate.

Lumea adolescentilor se invarte in jurul sperantelor, temerilor si viselor, de aceea tinerii isi doresc sa devina independenti, sa dezvolte relatii stranse, sa-si aleaga o cariera si sa traiasca fericiti pana la adanci batraneti. Pentru adolescenti, anii tineretii sunt un timp de schimbare si posibilitati nelimitate.

Au toata viata in fata si pot visa la ceea ce le place.
Aceste vise pot fi reale, iar unele pot fi fantezii, dar in prezent nu sunt realitati. Aceasta lipsa de implinire poate duce la un sentiment de inferioritate si lipsa de identitate.

Din moment ce tinerii nu au prea multa experienta, multe din vise si sperante pot parea o nebunie in fata parintilor, care sunt ocupati cu realitatile si cerintele practice de zi cu zi. Lumea lor se invarte in jurul responsabilitatilor familiale, locuri de munca si incercarea de a satisface nevoile individuale.

Exista si alte diferente de baza intre modul de viata al parintilor si al adolescentilor.
In efortul lor de a stabili independenta si relatiile stranse, adolescentii dau prea multa importanta pe a fi diferiti de parinti si au tendinta de a se identifica cu prietenii.

Aceste diferente de perspectiva pot fi de multe ori dificile pentru ambii parinti, dar si pentru adolescent pentru a se imagina in lumea celuilalt.
Parintii si adolescentii trebuie sa fie constienti de diferentele de perspectiva, pentru a pastra unele lucruri pe care le au in comun.

Adolescentii si parintii sunt fiinte umane similare si au nevoi similare.
Ambii trebuie sa se simta bine cu ei insisi pentru a avea relatii bune si cu alte persoane. Cel mai important, adolescentii si parintii lor au un scop comun si in cele din urma, tinerii trebuie sa devina adulti independenti, fericiti.

Citeste si:
Top 3 metode de a imbunatati competentele de citire ale copilului tau
Copilul tau stie limba engleza?


 
Sondaj
La sfarsitul primului semestru, esti multumit/a de evolutia elevilor tai?