calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  O noua oportunitate de dezvoltare pentru copii : programul national GROW

O noua oportunitate de dezvoltare pentru copii : programul national GROW

calendar_month 03 Iun 2010, 00:00
Intr-una din cele mai agitate perioade ale sistemului de invatamant romanesc, studenti alaturi de specialisti in educatie non-formala isi unesc fortele pentru a oferi liceenilor un cadru complementar de dezvoltare.

AIESEC, cea mai mare organizatie de tineri la nivel international, impreuna cu Scoala de Valori, o organizatie moderna ce isi propune sa dezvolte o societate bazata pe valori prin educatie inovativa, lanseaza cu sprijinul Fundatiei Dinu Patriciu Grow. Programul se desfasoara pe parcursul celor 4 ani de liceu la nivel national,fiind singurul ce aduce studenti internationali alaturi de elevi de liceu in cadrul a 3 editii pe an.

Inscrierile pentru editia pentru editia 1.0 &1.1, din vara acestui an, adresata liceenilor din clasele a X-a si a XI- a sunt deschise pana pe 11 iunie pe www.growedu.ro. Programul se desfasoara in 11 orase: Bucuresti, Brasov, Cluj, Constanta, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Targu Mures si Timisoara.

"Ca parinte, sunt foarte ingandurat legat de viitor. Am retineri in ceea ce priveste caracterul pe care mediul social il poate forma in orice copil. De aceea, programul Grow si toate initiativele educationale ale Scolii de Valori sunt gandite sa faciliteze dezvoltarea aspectelor ce astazi lipsesc sau sunt lasate la voia intamplarii, valori autentice, reale, in jurul carora copii sa-si construiasca alegerile de viata, de cariera si inceputul vietii de adult” declara presedintele Scolii de Valori, Stefan Palarie.
Participantii au oportunitatea de a-si dezvolta proactivitatea, atitudinea, abilitati precum management de proiect, eficienta personala, abilitati de prezentare - simulari si practica si de a-si descoperi valorile personale si influenta culturii romane.

Unicitatea programului este data de abordarea pe termen lung, curriculum dezvoltat de profesionisti si de atmosfera internationala creata de studenti provenind din reteaua AIESEC prezenta in peste 100 de tari si teritorii care vor asigura un mediu de interactiune activ si provocator: toate activitatile se tin in limba engleza.

Miruna, participant in editia pilot din primavara dedicata clasei a IX-a povesteste despre experienta ei : "O idee stralucita. Asteptam cu nerabdare fiecare ora de Grow. Imi place ca reusim sa invatam ceva si in acelasi timp sa ne si distram. Am reusit sa invat unele lucruri care la scoala nici macar nu se predau. De exemplu, pot acum sa organizez un proiect cum trebuie. Mi-a placut tot! In special studentii din strainatate. Sunt persoane grozave cu care am reusit sa ma imprietenesc si sper ca si dupa ce se termina proiectul voi pastra legatura cu ei. In acelasi timp, imi place ca toti trainerii sunt un amestec de culturi, cu care totusi am reusit sa ne intelegem, toti vorbim aceeasi limba, engleza.”

Mai multe informatii se gasesc pe www.growedu.ro sau la oricare din membrii echipei de organizare.
 
Sondaj
Crezi ca semestrul II va fi mai greu decat semestrul I?