calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  Limite pentru copilul tau

Limite pentru copilul tau

calendar_month 05 Ian 2009, 00:00
1. Preia controlul: Copiii au nevoie de limite deoarece acestea ii ajuta sa inteleaga si sa se descurce intr-o lume atat de confuza. Arata-ti dragostea fata de copiii tai prin stabilirea unor limite si reguli clare care sa le permita sa exploreze si sa descopere lumea in siguranta.

2. Nu frange aripile copilului tau. Misiunea copilului in viata este aceea de a-si castiga independenta. Asadar, atunci cand este destul de mare sa isi faca ordine in camera, sa se imbrace singur sau sa isi stranga masa, lasa-l sa o faca. Atunci cand ii dai unui copil o responsabilitate, ii acorzi incredere: asta va face minuni pentru stima de sine.

3. Nu incerca sa rezolvi totul. Da-le sansa copiilor tai sa gaseasca propriile solutii la problemele pe care le intampina. Atunci cand constientizezi o frustare a copilului tau fara sa intervii imediat il inveti sa gaseasca solutii prin resursele proprii si va capata mai multa incredere in sine.

4. Aminteste-ti ca disciplina nu e sinonim cu pedeapsa. Stabilirea unor limite are ca scop educarea copilului si capatarea unor abilitati prin care sa se descuce in lume. Deasemenea ii ajuta sa devina competenti, capabili si responsabili.

5. Alege ce lupte vrei sa duci. Copii nu pot accepta si respecta atatea reguli fara sa se revolte. De aceea este mai bine sa treci cu vederea toanele vestimentare greselile gramticale, si sa te concentrezi pe ceea ce conteaza cu adevarat: minciuna, obraznicia, violenta.

Vezi si:
Invata-ti copilul sa fie econom
Copii ascultatori vs. copii obraznici
Invata-ti copilul sa spuna adevarul


 
Sondaj
Ziua de 1 aprilie este o sarbatoare pentru tine?