calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  Kirigami - Reinventarea artei Origami

Kirigami - Reinventarea artei Origami

calendar_month 17 Feb 2009, 00:00
O idee buna pentru stimularea creativitatii copiilor este celebra arta japoneza Kirigami.Materialele necesare nu sunt deloc scumpe, iar timpul liber al copiilor si tinerilor va fi folosit in mod constructiv. Este o metoda excelenta de relaxare si de stimulare a creativitatii, fiind arta cu avantul cel mai puternic in preferintele adolescentilor pastionati de frumos.

Kirigami este o variatie a stiintei de impaturire a hartiei, Origami. Cand vine vorba de Kirigami, artistului ii este ingaduit sa faca taieturi mici in hartie. Aceasta inovatie permite artistului sa sporeasca efectul vizual la prezentarea "operei de arta" .

La Origami, sunt interzise cu desavarsire taieturile, maestrii in acest domeniu considerand ca tehnicile moderne depasesc stadiul taierilor fara rost.

In ceea ce priveste multiplele variante de Kirigami, la unele baza este formata din pliuri, sau pliuri pe modelul fara taieturi. Apoi, taieturile sunt facute in baza. La final, cand toate taieturile sunt facute, baza se deschide si se turteste. De obicei, se concep obiecte simetrice.

Pentru inceput, pot constitui adevarate opere de arta fulgii de nea si pentagramele.

Vezi si:
Activitati astronomice
Vulcanul din curte 
Sondaj
Care din probleme sistemului de invatamant vi se pare cea mai importanta?