calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  Invata-l sa zica "NU"

Invata-l sa zica "NU"

calendar_month 19 Mar 2009, 00:00
Numarul adolescentilor care consuma droguri sau care fumeaza este in crestere, iar accesul la acestea este tot mai facil.

Echipa Calificativ.ro iti da cateva sfaturi legate de ceea ce poti face pentru a creste sansele de educa un copil care sa spuna “Nu” atunci cand este pus in fata unei situatii neplacute:

1.Fii un bun ascultator! Asigura-te ca fiica/ fiul ta/ tau se simte confortabil sa discute cu tine in orice situatie, sa-ti ceara sfaturi si sa aiba incredere in tine!

2.Fii dispus sa abordati subiecte sensibile si teme mai dificile! Copiii simt nevoia sa stie ca se pot baza pe parinti atunci cand vor sa afle adevarul! Spune-i adevarul chiar daca uneori o sa il doara!

3.Fii un exemplu pozitiv pentru el! Propriile tale obiceiuri legate de tigari, alcool, etc. vor servi drept impact asupra copilului tau.

4.Fii clar in ceea ce ii spui! Da mesaje explicite cand vorbesti cu copilul tau despre droguri si riscurile utilizarii lor astefel incat cel mic sa stie exact la ce sa se astepte.

5.Fii precaut atunci cand vine vorba de persoanele cu care isi petrece timpul! Fa cunostita cu prietenii fiului/ fiicei tau/ tale si afla cat mai multe despre familiile lor si obiceiurile acestora legate de alcool, fumat sau droguri.

6.Ajuta-l de cate ori are nevoie! Invata-l sa scape de stres practicand o activitate care-i place sau incercati sa faceti ceva impreuna.

7.Fii cel mai mare fan al fiului tau! Copiii au nevoie de dragostea si de suportul nostru neconditionat, la bine si la rau, in perioade stres sau dificile din viata lor!

Vezi si:
Spune-i intotdeauna "Te iubesc" copilului tau
Metode prin care sa cunosti scoala copilului tau 
Sondaj
Vi se pare corecta admiterea la liceu pe baza tezelor cu subiect unic?