calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  Initiere in arta fotografiatului

Initiere in arta fotografiatului

calendar_month 05 Mar 2009, 00:00
Fotografiatul este unul dintre cele mai apreciate hobby-uri ale copiilor, iar tu, ca parinte, ar trebui sa iei in considerare initierea lor in minunata arta a fotografiatului cat mai devreme posibil. Procedand astfel, ei nu vor deveni doar mai responsabili si grijulii cu lucrurile care apartin familiei, ci le va fi stimulata foarte mult si imaginatia.

Ca sa te asiguri ca beneficiaza de un start bun in domeniul fotografiei, impartaseste-i notiunile de baza, care ii vor usura treaba.

In primul rand, nu uita sa-i amintesti ca degetele nu trebuie sa stea pe obiectiv. De fapt, nu ar trebui nicicand sa atinga lentila, deoarece curatarea acesteia este de cele mai multe ori anevoioasa. Picioarele trebuie sa fie usor departate, iar aparatul trebuie tinut bine cu ambele maini.

Pentru diversitate, invata-l sa foloseasca si butonul de zoom in-zoom out. Ceea ce vezi pe obiectiv coincide cu fotografia finala, iar zoom-ul poate face minuni.

Acum, gandeste-te la fundal. Discutati impreuna si afla ce decoruri i se par potrivite, de ce, dar mai ales ce elemente definesc fundalul optim. Pentru o poza artistica este ideal fundalul simplu, unicolor. Decorurile prea incarcate pot distrage atentia de la subiectul central.

Vezi si:
Moduri creative de a folosi macaroanele

Sfaturi de invatare - Limba straina 
Sondaj
Cum percepi inceputul scolii dupa vacanta de iarna?