calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  Iese cu prietenii - Cum reactionez?

Iese cu prietenii - Cum reactionez?

calendar_month 20 Mar 2009, 00:00
Cu totii am fost adolescenti la un moment dat si inca stim cum ne'am simtit in anii tineretii. Aceasta este o perioada dificila pentru ei, si trebuie sa primeasca intelegere. Iata trei mijloace prin care poti castiga increderea celui mic.

1. Pentru a avea incredere in el, ar trebui sa porti discutii cu el in mod constant. Asigura-l ca poate vorbi cu tine oricand si despre orice. Fa cunostinta cu prietenii lui, impune reguli si respecta-le. Regulile nu sunt facut pentru a fi incalcate daca vrei sa fi luata in serios. Fii mai intai parinte, iar apoi prieten - cand vor fi crescut. Nu face acuzatii, si adolescentii vor sa poarta discutii, nu sa li se vorbeasca doar.

2. Spune-i sa te sune cand el si prietenii lui ajung la destinatie si aminteste-i de ora limita de ajuns acasa. Deasemenea, sa te sune cand este in drum spre casa. Dupa ce aceste reguli sunt stabilite si el continua sa le respecte, venitul acasa la timp va deveni un obicei.

3. Prin aceste reguli simple ai castigat increderea adolescentului tau, iar el va fi foarte fericit ca nu va fi hartuit la telefon, in marea ta incercare de a afla urmatorul lui pas. Cand pleaca de acasa si te suna sa-ti spune ca au ajuns in siguranta, vei fi mult mai relaxata.

Vezi si:
Cum sa castigi increderea unui adolescent
Spune-i intotdeauna "Te iubesc" copilului tau


 
Sondaj
Modificarea planurilor cadru vi se pare benefica pentru invatamant?