calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  Fluturasi ornamentali

Fluturasi ornamentali

calendar_month 05 Mar 2009, 00:00
Cand vremea e urata, prietenii sunt plecati de acasa si simti ca nu poate iesi nimic bun dintr-o dupa-amiaza plictisitoare, nu dispera. Poti apela la o mica redecorare a camerei, aducand culoare peisajului.

Fluturasii ornamentali pot fi confectionati atat pentru ocazii speciale, cat si pentru o schimbare a decorului, constituind o adevarata provocare pentru tinerii artisti!

Ai nevoie de:
1. hartie decorativa (hartie de impachetat cadouri, postere, hartie creponata,etc )
2. creion
3. foarfece
4. carioca cu sclipici
5. lipici
6. sarma acoperita cu hartie (de la florarie)
7. vopsea acrilica (negru si gri)
8. 24 cm de sarma neagra sau mai multe clame de par clasice

Decupeaza aripile la marimea dorita dupa ce ai impaturit hartie in jumatate. Astfel, aripile vor fi egale. Daca te ajuta, traseaza conturul cu un creion inainte de a decupa.

Mai decupeaza o pereche de aripi dintr-o alta foaie de hartie, folosind acelasi procedeu ca mai inainte.Adauga culoare aripilor folosind carioca cu sclipici.

Pozitioneaza perechea mica de aripi pe cea mare, lipindu-le in centru. Infasoara sarma acoperita de hartie in jurul centrului, pe verticala, formand "centrul".

Coloreaza sarma in negru, si lasa totul sa se usuce foarte bine. Adauga detalii suplimentare folosind vopseaua gri, dupa care las-o si pe aceasta sa se usuce foarte bine.

Pentru antene, foloseste doua clame clasice sau doua jumatati de sarma, si lipeste-le de restul corpului, sus.

Pentru a-si gasi usor locul intr-o vaza, lipeste restul sarmei de centrul corpului, pe spate, lasand-o sa se usuce bine.

Vezi si:
Fosile create de tine
Cum sa faci parul Spic (French Braid)


 
Sondaj
Ce credeti despre repartizarea computerizata la examenul de titularizare?