Educatia copiilor: o sarcina dificila pentru parinti
calendar_month 07 Feb 2014, 00:00
In zilele noastre, sa fii parinte este o misiune din ce in ce mai dificila , iar pentru unii, aceasta este de fapt imposibila. De fapt, imbinarea cu succes a serviciului – educatiei copiilor – responsabilitatii fata de casa si dezvoltarii personalela , este un truc de magie adevarata. Daca la acestea se mai adauga si problemele de familie si sociale, cum ar fi despartirea , divortul, familiile monoparentale, la care se pot adauga si problemele umane (depresie, alcoolism, dependenta de toate tipurile), situatia se intuneca si mai rau. Unii parinti (singuri sau in cuplu) au reusit in aceasta misiune, dar altii nu, iar aceaste situatii sunt din ce in ce mai numeroase.
Parintii sunt de multe ori absenti
Intr-un cuplu, de cele mai multe ori, ambii parinti trebuie sa participe pentru a satisface nevoile de familie, nevoile aflate in crestere si din ce in ce mai scumpe. Intre locul de munca, timpul de deplasare, cumparaturi si alte sarcini in cadrul cercului familiei, parintii nu stau de multe ori acasa. Multi copii nu isi vad ambii parinti, decat dimineata si seara. In plus, atunci cand parintii sunt prezenti acasa, acestia trebuie sa faca toate treburile casnice si, prin urmare, nu sunt disponibili pentru copii. Copiii sunt lasati singuri, sau cel putin nu in toate familiile ... dar in unele, totusi se intampla si acest lucru.
Intr-o dezbatere facuta pe forumul mamicamea.ro multe mamici spuneau ca datorita serviciului si indatoririlor cotidiene nu au suficient timp pentru a sta alaturi de copiii lor, taticii find cei care reusesc sa petreaca cel mai putin timp cu proprii copii
Aceasta ridica problema cruciala a educatiei copiilor: cine se angajeaza, prin urmare, de aceasta misiune?
Ministerul Educatiei Nationale in serviciul de educatie al fiecarui copil?
Transferul se face rapid la domiciliu, parintii nu mai au timp sa isi educe copiii, ei considera, prin urmare, ca aceasta sarcina este parte a Ministerului Educatiei Nationale. Acest lucru este absolut gresit. Ministerul Educatiei Nationale nu are misiunea de a educa copilul, ci copilul in grup si grupul de copii. Acesta nu are resurse necesare sa educe fiecare copil singur. Acest lucru creeaza conflicte grave cu parintii, care acuza in mod regulat personalul Ministerului Educatiei Nationale, de lipsa de educatie a copilului lor. Pentru o mai buna intelegere a termenului ar trebui sa schimbam numele de " Ministerul Educatiei Nationale" in " Ministerul Instructiei" pentru a risipi orice neintelegere? Chiar daca aceasta neintelegere a fost clarificata, cine va educa copiii in cele din urma?
Oboseala, stres : toata lumea este depasita
Parintii si personalul Ministerului Educatiei Nationale sunt uneori coplesiti si obositi, situatie ideala pentru a se instala stresul, neintelegerile si sa apara conflictele. Relatiile parinte-scoala nu mai sunt foarte apropiate si copilul este cel care plateste consecintele. Aruncat intre scoala si familie, educatia se pierde ca un fum si cu siguranta nu este in avantajul lui.
Parintii sunt primii care trebuie sa ofere educatie copiilor
Atunci cand se naste, copilul se afla in sanul familiei, iar acesta este si momentul in care incepe educatia acestuia. Pana ajunge in societate, el trebuie sa isi formeze o baza. Nu degeaba se spune ca un copil trebuie sa aiba cei sapte ani de acasa. Acest lucru inseamna ca in primii sapte ani de viata, de educatia copilului se ocupa parintii.
Este adevarat ca acestia pot avea foarte multe probleme si griji, dar nu trebuie sub nici o forma sa neglijeze educatia copiilor si sa sacrifice cel putin o ora sau doua pe zi pentru a se juca si a-si petrece timpul cu cei mici.
Dar rezultatul este clar: problema educatiei copiilor ramane: cine isi poate asuma aceasta sarcina dificila, dar esentiala, care necesita investitii personale, disponibilitate si capacitati educationale? Copiii de azi sunt adultii de maine, cei care au in maini fraiele tarii. Acestia trebuie sa primeasca educatie in primul rand de la parinti si in al doilea rand de la scoala.
Noutati




