calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  Dezavantajele invatatului acasa

Dezavantajele invatatului acasa

calendar_month 24 Mar 2009, 00:00
Exista multa sisteme de invatare, insa in Romania domina cel clasic: in cadrul scolilor si liceelor. Poate riscurile la care cei mici sunt supusi zi de zi nu sunt de neglijat, insa dezvoltarea sociala are prioritate.

Colectiv unit

Numai in cadrul unui colectiv cel mic se poate dezvolta cum se cuvinte. La scoala el invata ce inseamna prietenia, rabdarea, dezamagirea, dar mai ales competitia. Concurenta intre colegi poate fi foarte stimulanta, iar cel mic va avea doar de castigat de pe urma acesteia. Invata sa isi stapaneasca emotiile, sa imparta un creion, sa se afirme si, de ce nu, sa isi descopere calitatile de lider.

Responsabilizare

Chiar daca acasa nu este controlat in fiecare zi la teme, el devine mult mai responsabil. Stie ca doar el este raspunzator pentru performantele sale scolare si face tot posibilul sa se afirme.

Scoala vs. Acasa

Desi acasa se simte cel mai bine, este recomandat sa existe o diferentiere clara intre locul in care invata si locul in care se relaxeaza. In cazul in care ambele se desfasoara in aceeasi incinta - cum e in cazul invatatului acasa, cel mic poate deveni confuz, iar urmarile neasteptate. Isi face aparitia superficialitatea, si chiar relatiile parinte - copil pot avea de suferit: parintele este parinte, iar profesorul profesor.

Vezi si:
Avantajele invatatului acasa
6 trucuri pentru un parinte mai bun


 
Sondaj
Considerati ca ar trebui sa se revina la examenul de admitere la liceu?