calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  Cum sa-ti pastrezi calmul in preajma copiilor

Cum sa-ti pastrezi calmul in preajma copiilor

calendar_month 27 Ian 2009, 00:00
Sa fii parinte nu este un lucru usor, desi trebuie sa recunosti ca este o binecuvantare. Uneori cei mici te pot face sa-ti pierzi calmul, iar postura care a fost pana atunci o placere sa se transforme in frustrare.

Furia si stresul provocat de copii ar putea fi insa justificate, avand in vedere energia celor mici. De aceea priml pas pentru a depasi acest moment este sa-ti acorzi tie o pauza, sfatuieste shine.com.

Exista insa si strategii de baza pentru reducerea stresului creat de copilul tau.
In primul rand, gandeste pozitiv si indu-i copilului tau acest lucru! Atitudinea aceasta este mult mai eficienta decat cea bazata pe amenintari sau pedepse.

Chiar si atunci cand in interior simti ca nu mai rezisti, incearca sa nu dai frau liber agresivitatii si vorbeste cu cel mic ce e bine sa faca, apeland chiar si la un sistem de recompense pentru faptele sale.
Facand acest lucru vei putea sa te simti mult mai optimist si mai putin nervos.

Atunci cand pur si simplu simti ca nu mai rezisti, ia o pauza! Iesi pentru cateva minute din camera celui mic si revino incercand sa comunici intr-un mod mult mai eficient. In acest mod vei reusi sa-ti tii furia sub control si vei evita sa te descarci pe micutul de langa tine.

Daca toate aceste lucruri nu functioaneaza precum ai dori, nu iti ramane decat sa stabilesti reguli. Instiinteaza-ti familia despre importanta regulilor, astfel incat toata lumea sa stie la ce sa se asteapte.

Cand cineva va incalca una din reguli, indiferent ca este vorba de cel mic sau de alt membru al familiei, sa fie pesdepsit conform regulamentului.

Ultima solutie pentru a-ti struni nervozitatea de parinte este sa iesi pur si simplu la o plimbare, sa faci yoga sau sa asculti muzica. Astfel, timpul dedicat tie nu devine numai un cliseu, ci tine poate fi un mare ajutor in mentinerea perspectivei si calmului.

Sursa: Ziare.com

Vezi si:
Un parinte mai bun: Ai incredere in tine!
Copii ascultatori vs Copii obraznici


 
Sondaj
Credeti ca profesorii poarta vina pentru starea precara a invatamantului?