calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  Cum sa-ti motivezi copilul sa citeasca

Cum sa-ti motivezi copilul sa citeasca

calendar_month 20 Feb 2009, 00:00
Daca faci parte din categoria parintilor care au transformat activitatea de indemnare la citit a copiilor intr-o preocupare zilnica, renunta. Afla cum iti
poti, fara prea mari dureri de cap, sa-ti motivezi copilul sa citeasca!

Intotdeauna lasa-l sa aleaga carti in afara de cele indicate de catre tine. Ca sa descopere placerea cititului, lasa-l sa descopere exact ce gen de literatura ii
face placere sa citeasca. Nu ii interzice literatura Science Fiction de frica cosmarurilor sau a imaginatiei prea blogata pe care i-o va stimula.

Vorbeste cu el despre ce citesti tu, imparte cu el articolele interesante din ziare si reviste, discutati despre inovatiile lingivistice si starneste-i curiozitatea spre nou.

Intreaba-l despre tema cartii pe care o citeste, despre personaje si cum/daca povestea s-ar putea transpune in viata reala, si daca da, de ce.

Convinge-l de faptul ca nu este o rusine sa reciteasca o carte de doua ori, intelesurile ei se sedimenteaza mult mai bine in acest mod. In plus, daca o anumita poveste ii place asa mult, ce l-ar putea opri sa o reciteasca?

Daca este cazul si el simte nevoia, recompenseaza-l pentru fiecare carte citita. pregateste-i o surpriza mica, o iesire la filmul preferat, un joc nou, etc.

Cand se organizeaza targuri de carti sau schimb de carti, mergeti impreuna si aruncati o privire peste titlurile noi. Lasa-l sa-si aleaga o carte, sa se orienteze si sa isi dezvolte, treptat, simtul critic.

Vezi si:
5 pasi pentru teme mai usoare
Sfaturi de invatare - Limba straina
Invata-ti copilul sa spuna adevarul


 
Sondaj
Crezi ca tezele nationale vor fi mai grele semestrul asta?