calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  Cum sa rezolvi cu succes conflictele de la masa

Cum sa rezolvi cu succes conflictele de la masa

calendar_month 25 Feb 2009, 00:00
Conflictele de la masa sunt foarte frecvente in ziua de astazi si fiecare familie se confrunta la un moment dat cu aceasta problema trecatoare. Solutii de evitare exista, insa trebuie sa existe si o deschidere mare spre comunicare si stabilire a unei solide relatii de prietenie.

Aceeasi mancare, mai des
Daca copilul tau refuza un fel nou de mancare, nu-ti pierde speranta. Cu siguranta va trebui sa-l gatesti de inca sase, sapte, opt sau chiar zece ori inainte sa hotarasca ca de fapt ii place si sa manance.

Prea mult? Prea putin?
Un copil sanatos asculta de instincte cand vine vorba de cantitatea de mancare pe care o poate consuma. Daca refuza sa termine tot ce i-ai pus in farfurie, renunta la certuri si discutii interminabile. Nu va muri de foame.

O data pe zi, impreuna
Mancatul impreuna, statul la masa ca o familie unita e o metoda relaxanta de a impartasi noutati, vesti bune sau spune bancuri. Deasemenea, il ajuta pe cel mic sa dezvolte obiceiuri sanatoase de a manca.

Azi ce mancam?
O data pe saptamana, lasa-l pe el sa aleaga ce gatesti pentru masa de seara. Astfel, el se simte important si are certitudinea ca prezenta lui conteaza.

Vezi si:
Sfaturi de invatare - Limba straina
Cum sa-ti motivezi copilul sa citeasca


 
Sondaj
Aveti incredere in cei care ii educa pe copiii dumneavoastra?