calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  Cum sa repari singur o pana de bicicleta

Cum sa repari singur o pana de bicicleta

calendar_month 20 Feb 2009, 00:00
Cu totii stim ca cel mai neplacut moment e cel in care te grabesti sa pleci de acasa, cu bicicleta bineinteles, si constati cu stupoare ca draga ta bicicleta si-a luat o pauza scurta, pana fiind pretextul cel mai des folosit.

In cazul in care te potrivesti profilului, nu dispera ! Nu ai nevoie decat de un cap limpede si o mini-trusa de scule care sa te scoata din impas.

Pentru inceput, iti sunt necesare o cheie fixa sau inelara de 15, plasturi, o cutie de prenandez, un levier (sau, dupa caz, un cutit bont), o cheie hexagonala (inbus) si o pompa.

Se desfac suruburile de la roata dezumflata cu ajutorul cheii inelare de 15, dupa care, cu grija, se desfac franele. Franele pe sabori (cele mai comune) se desfac apropiind bratele care tin sabotii, tragand apoi cablul in sus.

Roata se scoate, iar apoi se da jos cauciucul, cu ajutorul levierului. Se separa camera de cauciuc si se umfla camera cu pompa cat sa aiba o forma rotunda daca e lasata libera.

Se umple un lighean cu apa pentru a identifica cu exactitate fisura. Odata gasit locul cu pricina, se face un semn mic. Camera se dezumfla cu totul, se sterge temeinic, se unge cu lipici, se lipeste peticul si se preseaza puternic timp de cateva minute, ca sa se usuce mai bine.

Camera se umfla un pic, se curata, iar apoi se aseaza in interiorul cauciucului, dupa care si acesta se aseaza cum trebuie pe janta. La final, se umfla de tot camera. Se monteaza roata la loc, se regleaza franele si LA DRUM!

Vezi si:
Cum sa faci parul Spic (French Braid)
Fosile create de tine


 
Sondaj
Ce fel de mama esti?