calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  Cum sa primesti bani inapoi cand faci cumparaturi online

Cum sa primesti bani inapoi cand faci cumparaturi online

calendar_month 16 Apr 2014, 00:00
Cumparaturile online capata rapid popularitate datorita reducerilor masive prin comparatie cu magazinele fizice, datorita posibilitatii de a face comparare de preturi in timp real si a multor altor detalii legate de practicalitatea si comoditatea acestui nou tip de comert.

Odata cu cresterea numarului de utilizatori de internet pe dispozitivele mobile si a intinderii zonelor de acces WiFi la internet, aceasta ramura a afacerilor online cunoaste o dezvoltare fara precedent, aducand dupa sine alte modele de succes ce au legatura cu vanzarile online. Dintre acestea, site-uri de unde cumparatorii pot primi bani inapoi pentru fiecare tranzactie online sunt din ce in ce mai cautate.

In Marea Britanie, acest tip de site-uri insumeaza peste 2 milioane de membrii care reusesc sa economiseasca in medie 250 de lire pe an fara a plati nimic in plus fata de cumparaturilefacute. In Romania, aceste tipuri de site-uri abia incep sa se dezvolte insa membrii pot deja profita de o mare varietate de oferte, numarul de parteneri implicati in proiecte de acest gen crescand de la o zi la alta.
Cum faci bani pe acest tip de site-uri?

Website-ul ales tine de preferintelefiecaruia, fiecare site in parte avand metode si conditii diferite pentru a returna banii cheltuiticand se fac cumparaturi online. Unele site-uri se concentreaza strict pe acest sistem de a returna bani din cumparaturile efectuate direct pe site, iar altele ofera in plus o serie de metode de a face bani ce nu se limiteazaintotdeauna doar la cumparaturile online.

Pe site-urile de gen, utilizatorii pot face bani:
-cumparand de la magazinele partenere listate in baza de date a site-ului.
-completandsurvey-uri.
-dand click pe anumite link-uri.
-aducand noi membrii.

Dintre toate metodele, cea mai simpla si cea mai eficienta este aceea de a face cumparaturi online de pe site-urile intrate in program si primirea unui procent din suma inapoi.

Pentru primirea inapoi a unui procent din banii cheltuiti pe cumparaturilefacute online, trebuie urmariticativapasi simpli:

Inregistrarea
Pentru a putea incepecumparaturile, site-urile de genul www.mrCashBack.ro necesita inregistrare. Partea buna este ca procesul este mult simplificat de faptul ca cele mai multe modele de site-uri de tipul CashBack accepta inclusiv contul de Facebook pentru inregistrare. Daca se folosestetotusi adresa de email, este bine ca aceasta sa fie diferita de adresa de email folosita pentru alte scopuri astfel incat emailurile relevante sa nu se piarda printre cele de zi cu zi.

Cumparaturile
Odata devenit membru inregistrat al site-ului ales, trebuie retinut faptul ca fiecare tranzactie trebuie efectuata direct de pe site, alegand unul dintre magazinele partenere cu care acesta colaboreaza. Cumparand direct de pe site-urile magazinelor, chiar daca acestea sunt listate intre partenerii site-ului de CashBack, nu valoreaza nici un ban.

Astfel, din meniul site-ului, utilizatorul care este deja logat alege magazinul preferat catre care este redirectionat, iar la finalizarea tranzactieiprimeste un email cu suma ce ii va fi returnata. Procentele economisite difera de la un magazin la altul si sunt mentionateintr-un mod cat mai clar si vizibil.

Cum se pot maximiza castigurile
Ca orice alt site de economii sau reduceri online, este foarte usor ca utilizatorii sa se lase pacaliti de ideea de a castiga bani, incepand astfel sa faca alegeri gresite. Este important ca scopul final sa fie in permanenta clar in mintea cumparatorului si anume acela de a primi bani inapoi pentru cumparaturile pe care le-ar fi facut oricum.
Atunci cand un utilizator incepe sa cumpere doar pentru ca procentele de bani primitiinapoi sunt tentante, chiar daca produsul nu este util in momentul respectiv, in realitate, banii astfel cheltuiti sunt pierduti.Pentru utilizatorul care cumpara eficient, urmarind magazinele cu cele mai bune oferte (unele putand ajunge chiar si pana la 30% sau chiar mai mult) si alegandu-le pentru a achizitiona produse de care are intr-adevar nevoie, profitul este maxim: de multe ori produsele sunt la preturi mult mai accesibile decat in magazinele fizice, iar o parte din banii de pe cumparaturi sunt primitiinapoi.
 
Sondaj
Crezi ca profesorii examinatori sunt obiectivi in acordarea notei la proba orala a Bacalaureatului?