calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  Cum sa inveti sa le accepti muzica

Cum sa inveti sa le accepti muzica

calendar_month 24 Mar 2009, 00:00
A trai cu un adolescent in casa inseamna de multe ori sa suporti si muzica lor, deopotriva. Desi el sustine ca muzica s-a schimbat mult odata cu trecerea anilor, inca si putea fi surprinsa de trendurile in materie de muzica.

Luandu-ti timp sa asculti fara sa judeci, ai putea fi surprinsa cat de usor e sa inveti sa accepti muzica adolescentilor.

Pasul 1
Intreaba-l despre genurile muzicale care ii plac, cerand si o motivatie. Ai putea ramane surprinsa de faptul ca fiul de 15 ani este un fan absolut al baladelor romantice, sau ca fiica de 14 ani este cel mai tare headbanger din grupul ei. Cunoscand mai multe despre muzica pe care o asculta, afli mai multe si despre el.

Pasul 2
Afla mai multe despre trupele preferate ale lui. Asta ar putea constitui baza unei conversatii despre muzica, in general, ca si dovada ca ii accepti gusturile in materie de muzica. Fii prevazatoare daca te prefaci ca adori trupa lor preferata. Aceasta atitudine ar putea cauza schimbari majore - ei ar putea privi trupa, dupa aceea, drept una demodata.

Pasul 3
Da-i voie sa asculte muzica preferata in masina macar o parte din drum. Alternand muzica ta cu a lor, transmiti un mesaj: Muzica poate fi o parte importanta din viata fiecaruia. Ascultand unul muzica altuia, nu stii niciodata cand veti gasi gusturi comune.

Pasul 4
Pastreaza-ti autoritatea parentala restrictionand accesul la muzica avand continut nepotrivit. Nu uita, ai inca dreptul si obligatia de a cenzura orice consideri ca este nepotrivit. Asigura-te ca discutati impreuna moivele pentru care cenzurezi muzica, si asculta raspunsurile lor.

Pasul 5
Nu le judeca gusturile muzicale. Nu uita ca si tu ai fost copil odata, si ti-ai promis ca ai tai copii se vor bucura de muzica care le place.

Vezi si:
Cum sa castigi increderea unui adolescent

Iese cu prietenii - Cum reactionez?


 
Sondaj
Credeti ca examenul de titularizare va fi fraudat?