calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  Cum sa fii un bun exemplu pentru copilul tau

Cum sa fii un bun exemplu pentru copilul tau

calendar_month 24 Sep 2008, 00:00
Copiii nu au destula experienta si cunostinte despre viata, asa ca isi cauta un model. De obicei, primul lor model in viata sunt parintii, de la care invata cum sa se comporte, sa respecte, sa faca si sa accepte compromisuri.

De cele mai multe ori, ceea ce vad la parinti, copiii preiau foarte repede, fie ca e vorba de drepturi sau de sentimente, de lucruri bune sau mai putin bune.
Este bine ca atunci cand iti educi copilul, sa-i explici cu lux de amanunte ceea ce este bine si ce nu, dar sa-i dai exemple pentru a putea recunoaste mai usor.

In ceea ce priveste comportamentul dintre parinti, acesta trebuie sa fie familiar, trebuie sa existe mereu o atmosfera calda, unita, pentru ca cel mic sa aiba ce invata, iar dragostea, afectiunea si comunicarea trebuie puse mereu pe primul plan.
In loc sa va concentrati atentia asupra pedepselor sau a recompenselor, incercati sa-i acordati mai mult timp copilului dumneavoastra si sa-i fiti alaturi.
Nu-i acordati prea multa libertate, pentru a nu o intelege gresit, fiinda poate profita si pot aparea factorii daunatori. Incercati sa pareti ca sunteti de acod intru-totul, dar sa va faceti cunoscute limitele.


 
Sondaj
Considerati ca tezele cu subiect unic sunt mai eficiente decat tezele semestriale de pana acum?