Cum preveniti bolile de sezon
calendar_month 17 Dec 2008, 00:00
A venit iarna, iar copiii sunt cei mai expusi virusilor in aceasta perioada. Ca sa evitati aceste neplaceri puteti lua in considerare cateva sfaturi:

Vaccinati-va la timp!
Mergeti la medicul de familie si vaccinati copilul impotriva racelii si gripei. Copiii mici, pana in 7 ani sunt cei mai expusi, fiindca sunt mai sensibili, de aceea este bine sa va luati din timp masuri de siguranta si sa evitati o vizita de urgenta la doctor.

Stai acasa daca esti racit!
Atunci cand sunt bolnavi, cei mici trebuie sa stea acasa, pentru a nu raspandi virusul, iar in acest fel sunt feriti si colegii de clasa.

Spalati-va pe maini!
In primul rand microbii se transmit foarte usor. Trebuie sa va spalati pe maini inainte sa consumati ceva, dupa ce suflati nasul, stranutati sau folositi batista.

Consumati fructe si legume!
Fructele si legumele sunt foarte importante in sezonul rece. Contin vitamine si minerale, iar acestea va vor ajuta corpul sa lupte impotriva racelii.

Alegeti haine potrivite!
Imbracati-va destul de bine in aceasta perioada, pentru ca vremea de afara poate fi inselatoare. Nu lasati acasa fularul, manusile si caciula! Incercati sa va feriti de frig, de vantul rece si beti ceai fierbinte, astfel corpul isi va mentine temperatura.

Vezi si: Cumparaturi de iarna pentru copii
Vezi si: Copiii si animalele de companie
Vezi si: Copii bolnavi la scoala

Sondaj

De ce dotari ar avea nevoie scoala dumneavoastra?