calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  Cum afecteaza saltelele calitatea vietii

Cum afecteaza saltelele calitatea vietii

calendar_month 05 Mar 2014, 00:00
Laurian Sandru, PR manager al site-ului de top Expert-Saltele.ro, explica modul in care salteaua poate afecta mult mai mult decat calitatea somnului. Acesta incepe prin a sfatui cumparatorii sa respecte durata de utilizare recomandata de producator.

“Un obicei periculos in Romania este acela de a folosi salteaua mult peste durata de folosinta recomandata de producator. Efectele unei saltele vechi, fara o sustinere corecta a spatelui pe timpul somnului, se vad pe termen lung si pot fi adesea ireversibile. Sfatuim intotdeauna clientii sa tina cont de faptul ca salteaua trebuie schimbata o data la cel mult 10 ani si incercam sa ii informam asupra efectelor unei saltele nepotrivite. O saltea nepotrivita nu afecteaza doar somnul de peste noapte, ci si nivelul de energie de peste zi” declara acesta.

Durata de folosinta a unei saltele depinde foarte mult de producator si model, media fiind in jurul perioadei de 7 ani. O saltea buna intruneste calitati importante pentru un somn odihnitor pe timp de noapte in functie de fermitatea, tipul materialului si tehnologia folosita in procesul de productie.

“Studiile arata ca o mare parte dintre problemele legate de o proasta calitate a somnului si durerile de spate recurente au ca sursa folosirea unei saltele vechi sau de proasta calitate” explica Laurian Sandru. “Cu Expert-Saltele.ro am incercat sa cream un site dedicat persoanelor care se confrunta des cu probleme de somn ce afecteaza starea generala de bine si nivelele de energie din timpul zilei. Pentru ca in realitate petrecem mai mult timp decat ne-am inchipui in pat - putin peste o treime din zi - calitatea saltelei folosite influenteaza direct multe aspecte ale vietii de zi cu zi. Spre exemplu, o persoana care sufera de dureri lombare recurente datorita muncii la birou poate corecta aceasta problema alegand o saltea ortopedica potrivita”.

In alegerea saltelei, specialistiiwww.Expert-Saltele.ro noteaza faptul ca nu exista o saltea ideala pentru toate tipurile de cumparatori. Este important ca alegerea sa se faca intr-o nota personala bazata pe nevoile si preferintele individuale, dar si pe o buna informare in prealabil.

In unele cazuri, in mod special pentru cumparatorii care sufera de dureri lombare cronice, se recomanda apelarea la sfatul medicului pentru a alege producatorul si tipul de saltea ideal. In caz contrar, atunci cand alegerea saltelei se bazeaza strict pe preferinte, sfatul expertilor este acela de a incerca cat mai multe modele din materiale si de rigiditati diferite.

“Ideea ca o saltea rigida este cel mai bun tip de saltea pentru oricine este una gresita” mai explica Laurian Sandru bazandu-se pe cei peste 3 ani de experienta in domeniu, “Unii clienti considera saltelele moi ca fiind cele mai confortabile, altii prefera variantele mai ferme. Important este faptul ca tehnologia actuala face posibil un bun suport al spatelui in ambele situatii. In general, atunci cand clientii sunt nehotarati, recomandam o duritate medie care ofera o sustinere optima a greutatii proprii si mentine in acelasi timp pozitia corecta a coloanei in timpul somnului. Rezultatele se vad imediat in review-urile de la clientii multumiti care raporteaza nu doar o imbunatire a calitatii somnului, ci si mai multa energie pe timpul zilei si o ameliorare simtitoare a problemelor lombare”.


 
Sondaj
Cum vi se pare hotararea guvernului de a plati profesorii pensionari cu ora?