calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  Credeti ca cel mic ar trebui sa aiba acces liber la internet

Credeti ca cel mic ar trebui sa aiba acces liber la internet

calendar_month 25 Sep 2008, 00:00
Parintii ar trebui sa fie mult mai atenti la orele petrecute de cel mic in fata calculatorului. Potrivit unui sondaj realizat in Marea Britanie, aflam ca sunt multi parinti care-si lasa copiii nesupravegheati in fata computerului, si din aceasta cauza un copil din 10 a accesat site-uri inadecvate.

Pe internet, copiii vad si sunt influentati de multe lucruri. Aproximativ 11% dintre copiii cu varsta cuprinsa intre 11 si 18 ani au purtat discutii deocheate pe internet, iar 28% au afirmat ca au accesat site-uri pentru adulti. Deocamdata nu putem afirma concret ce repercusiuni are internetul asupra educatiei copiilor, deoarece, poate exista o influenta benefica in dezvoltarea gandirii, insa nu putem ignora faptul ca netul este un mijloc important de extindere el cunostintelor si, mai ales, faptul ca este un pion central in conectarea tinerilor la pulsul vietii in direct.

Lasati nesupravegheati in fata calculatorului, copii sunt foarte curiosi si vor sa descopere si sa afle din ce in ce mai multe lucruri, iar aici se pot intalni cu partea nociva a internetului: imgini daunatoare, afirmatii sau cuvinte obscene, filmulete deochiate, articole cu un limbaj trivial si multe altele. Asadar, internetul poate fi o arma pusa in mainile celor mici chiar de catre parinti. De aceea, va sfatuim sa stati mai mult timp in preajma copilului dumneavoastra si sa incercati sa-i atrageti atentia cu alte lucruri mult mai folositoare decat internetul.


 
Sondaj
Credeti ca problemele financiare ale profesorilor se vor rezolva prin declansarea grevei?