Coloreaza oua de Pasti folosind alimente
calendar_month 02 Apr 2009, 00:00
Pentru a evita substantele artificiale, foloseste alimente pentru a colora ouale de Pasti. Astfel, nu doar ca te distrezi de minune, dar ai si ocazia de a folosi o metoda neconventionala de vopsire a oualelor de Pasti.

Prin aceasta metoda eviti si acele pete nedorite de pe mobila si haine. Urmareste cu incredere ghidul de mai jos!

Pentru inceput, pune cateva oua albe intr-a oala plina cu apa - apa trebuie sa acopere oualele complet. Adauga alimentele, plantele sau condimentele odata cu doua linguri de otet.

Pentru oua galbene, foloseste capete de morcov, curry sau foi de ceapa.

Daca doresti o culoare maronie, foloseste betigase de scortisoara.

Culoarea portocalie se obtine adaugand praf de paprika.

Pentru a avea oua albastre, fierbe-le impreuna cu varza rosie sau mure.

Culoarea violet sa obtine adaugand odata cu oualele suc de grapefruit si coji de mere galbene.

Pentru oua verzi, fierbe spanac impreuna cu ele.

Dupa ce este obtinut efectul cromatic, toarna apa rece peste ele si lasa-le la racit.

Vezi si:
Tablouri din seminte
Confectioneaza propria Gelatina