Cele mai eficiente metode de promovare online
calendar_month 05 Mar 2014, 00:00
Unul dintre aspectele pozitive in ceea ce priveste promovarea online este in stransa concordanta cu oferta inaintata de firmele de profil, in momentul de fata avand posibilitatea de a alege un colaborator in vederea realizarii si aplicarii unei strategii care sa sustina activitatea afacerii dvs. In ideea aplicarii strategiei castigatoare, aveti de ales dintr-o multitudine de modalitati de a va promova online, fiecare dintre ele avand anumite trasaturi care se pliaza indeosebi pe anumite tipuri de afaceri, tocmai din acest motiv este esential ca strategia sa se axeze pe inglobarea unor activitati optimizate, menite sa conduca spre un randament cat mai ridicat.
Cele mai importante metode de promovare online oferite de Florin Pascu de la agentia Attitude.
Cele 7 metode de a va promova afacerea in mediul online
1. Optimizarea pentru motoarele de cautare(SEO)
Conform studiilor efectuare in domeniul martketingului online, putem afirma cu tarie ca optimizarea pentru motoarele de cautare sau SEO, asa cum este cunoscuta de catre specialisti, este de departe cea mai de calitate metoda de a va promova o afacere pe internet. Dupa cum bine stiti, majoritatea vizitatorilor ajung pe un site cautand anumiti termeni in motoarele de cautare, numai putin de 83% dintre acestia accesand paginile afisate in urma unei campanii SEO. Aveti nevoie de un site web optimizat, incepand de la codul sursa si pana la continut, imagini si structura linkurilor, insa adevarata provocare este reprezentata de optimizarea offpage, moment in care se poate observa daca strategia abordata a fost una de calitate.
2. Email Marketing
O metoda de promovare destul de cunoscuta si de des folosita de majoritatea firmelor din acest domeniu, utilizatorii cunoscand-o sub numele de newsletter. Pentru ca impactul in randul utilizatorilor sa fie maxim, aveti nevoie de o campanie optimizata, aspectele cele mai importante fiind publicul tinta si continutul pe care il furnizati.
3. Promovare PPC
Daca mai sus discutam despre importanta optimizarii unui site din punct de vedere SEO si ponderea pe care aceasta metoda de promovare o are in cadrul numarului total de vizitatori trimisi catre site-urile dvs, a venit vremea sa punctam si cealalta categorie a anunturilor regasite pe un motor de cautare. Google, cel mai popular motor de cautare pe plan local, va pune la dispozitie cateva zone in pagina in care va puteti promova afacerea, astfel ca, platind o anumita suma de bani, site-ul promovat se va regasi in pagina in care rezultatele sunt afisate, in acest mod avand posibilitatea de a primi un anumit numar de vizitatori.
4. Marketing prin continut
Nu putini sunt cei care afirma faptului ca un site de succes are nevoie de continut de calitate, tocmai din acest motiv fiind elementar sa realizati o campanie de marketing prin continut atent conturata. Nu va limitati la continutul paginilor site-ului dvs, priviti dincolo de aceasta bariera si axati-va pe ceea ce un utilizator si-ar dori sa regaseasca despre site-ul pe care il detineti: fotografii, fisiere video, prezentari, stiri, articole de blog, infografice, studii de caz, intrebari si raspunsuri sau chiar ghiduri online.
5. Marketing afiliat
Marketingul afiliat face parte din marea familie a metodelor de promovare online si este tot mai prezenta in randul strategiilor elaborate de specialisti pentru anumite campanii. Teoretic, marketingul afiliat nu este nimic altceva decat o campanie bazata pe performanta, comerciantul purtand denumirea de advertiser, in timp ce afiliatii sunt denumiti publisheri. Advertiserul initiaza o campanie prin care rasplateste afiliatii in functie de actiunile intreprinse, specificate in regulamentul campaniei. Actiunile sunt fie de vanzare, fie de lead sau orice alt termen specificat in programul de afiliere, performantele afiliatului fiind in stransa concordanta cu munca depusa.
6. Social Media
Avantajul cel mai mare al retelelor sociale este disponibilitatea unui numar extrem de ridicat de utilizatori care pot fi interesati de afacerea pe care o desfasurati. Imaginati-va doar ca Facebook a depasit cifra de un miliard de utilizatori inregistrati, cateva milioane dintre acestia fiind de nationalitate romana. In vederea promovarii prin intermediul retelelor sociale, tot ce trebuie sa faceti este sa dispuneti de un profil sau o pagina atasata site-ului pe care il detineti si sa va folositi de metodele propuse de fiecare retea sociala in vederea atragerii unui numar cat mai mare de persoane interesate.
7. Display advertising
Cea mai cunoscuta metoda de a va promova site-ul prin reclame vizuale este cea in format text, o campanie derulata in acest sens incluzand reclame care vor atrage atentia utilizatorilor si ii vor face sa va acceseze site-ul. De asemenea, va puteti folosi si de imagini, fotografii, logo-uri, locatii pe harta sau orice alte elemente grafice pe care sa le afisati pe site-uri populare in vederea atragerii unui anumit numar de vizitatori pentru propria afacere.
Cum o buna parte dintre afacerile online sunt de fapt o continuare a activitatii offline, nu de putine ori veti fi pusi in situatia de a imbina cele doua metode de promovare, astfel ca, alaturi de lista enuntata mai sus, va oferim si doua solutii prin care sa va promovati business-ul si in exterior, pentru atragerea traficului offline.
A. Campanii de marketing offline
O categorie aparte la nivel de promovare se rezuma la campaniile de marketing direct, aceasta solutie fiind ideala in vederea obtinerii unor rezultate de calitate, pe termen lung. Imbinand aceasta solutie cu celelalte afisate mai sus, veti observa cresteri substantiale in ceea ce priveste vizibilitatea afacerii dvs in randul utilizatorilor. Cele mai populare metode de marketing offline sunt: mesaje text prin intermediul retelelor de telefonie mobila, email-urile, site-uri web interactive, reclamele online, database marketing, pliante, cataloage, scrisori/emailuri promotionale, reclame tv, articole in reviste/ziare sau orice alta maniera de a aduce in prim plan activitatea pe care o intreprindeti.
B. Marketing prin intermediul dispozitivelor mobile
Este una dintre metodele de promovare destul de noi dar cu un impact vizibil in ultimii ani, campaniile de marketing pentru dispozitivele mobile generand rezultate de o calitate foarte ridicata. Pornind de la premisa ca tot mai multi utilizatori folosesc smarpthone-uri sau tablete, puteti sa va folositi de acest aspect in vederea promovarii afacerii pe care o detineti. Mesaje de tip SMS sau MMS, notificari in momentul in care site-ul este accesat de pe mobil, aplicatii pentru mobil, jocuri si alte aplicatii multimedia, sau chiar codurile QR, sunt doar cateva dintre modalitatile prin care puteti folosi marketingul dedicat dispozitivelor mobile in vederea promovarii propriei afaceri.
Noutati




