Avantajele si dezavantajele unei Imprimante Second Hand
calendar_month 02 Mar 2015, 00:00
Daca vrei sa achizitionezi o imprimanta second hand si nu stii cum sa o alegi, noi vom incerca sa te luminam si sa explicam punctele slabe si punctele forte.
E evient ca imprimantele second hand, spre deosebire de imprimantele noi, au un grad de uzura, insa acesta nu este singurul aspect de care trebuie sa tineti cont.

Pe piata de produse IT second hand sunt firme care distribuie imprimante second hand la preturi modice. Acestea, spre deosebire de imprimantele noi, au un grad de uzura vizibil al consumabilelor, insa pretul este cu mult redus.
Magazinele de profil care comercializeaza imprimante si multifunctionale second hand, testeaza si curata produsele inainte de vanzare, astfel, calitatea imprimari nu este afectata.

Imprimantele second hand comercializate de magazine prospere pe piata de produse second hand, precum www.interlink.ro, beneficiaza de garantie, livrare gratuita, discount-uri in functie de rulaj, posibilitatea de retur a produselor si alte servicii.

Este bine de stiut ca imprimantele second hand nu vin cu cartusul incarcat 100% si nici starea consumabilelor nu se afla la acest procent, iar driverele necesare se gasesc foarte usor pe site-urile producatorilor. Tot ce trebuie sa faceti este sa cautati pe internet modelul imprimantei si veti gasi cu siguranta, nu numai drivere, ci si manuale de service si instructiuni de utilizare.

InterLink group este una dintre firmele care ofera si servicii de reincarcare a cartuselor pentru majoritatea imprimantelor comecializate si aveti posibilitatea de a cere cartusul plin la achizitie, bine inteles ca acesta este un serviciu contracost. Dar este un serviciu bun si costa putin in raport cu autonomia unui cartus laser, spre exemplu, pentru 6000 pagini tonerul costa aproximativ 70 lei.
Pretul difera in functie de modelul cartusului.

Pana la urma, pe orice parte ai intoarce situatia, nu poti gasi o imprimanta laser noua cu specificatiile uneia second hand la aceelasi pret. Balanta nu o sa incline spre costul de achizitie, ci spre functiile imprimantei, calitatea si cantitatea imprimarii.

Si pentru ca suntem la acest capitol, o sa dam si un exemplu de multifunctionala laser second hand care face fata cu succes orcarei provocari, atat pe biroul de acasa cat si pe biroul de la munca.
Este vorba despre multifunctionala A4 Brother MFC-8380DN, ce cuprinde toate functiile de care ai nevoie: fax, copiere, scanare, scanare duplex, copiere duplex, imprimare duplex si scanare din ADF.

Imprimanta poate tipari pana la 30 pagini pe minut la o rezolutie de 1200 x 1200 dpi, iar prima pagina scoasa nu dureaza mai mult de 8.5 secunde.
Copiatorul are o viteza de 30 pagini pe minut, zoom de la 25 la 400% si functie de copiere multipla pana la 99 pagini.
Scanerul este atat Flatbed (geam) cat si ADF (automatic document feeder) si poate scana atat color cat si monocrom.

Imprimanta dispune de o interfata cu display lcd si butoane pentru diverse functii ale fax-ului, scanerului si copiatorului. Pentru conexiunea la alte aparate ne ofera 1 port USB, un port pentru retea RJ-45 si un port USB Host (gazda).Sondaj

Credeti ca propunerile Noului Cod al Educatiei vor avea efecte benefice in invatamantul romanesc?