calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  Au inceput inscrierile la Atelierele de Parenting

Au inceput inscrierile la Atelierele de Parenting

calendar_month 21 Sep 2010, 00:00
Au inceput inscrierile la Atelierele de Parenting, primul eveniment din Romania care explica copilaria si rolul relatiei parinte - copil.

Evenimentul va avea loc in intervalul 16 - 17 octombrie 2010, la hotel Howard Johnson Grand Plaza Hotel Bucuresti si se va desfasura sub forma unei platforme de comunicare interactiva intre specialistii in domeniu si participanti.

Dezbaterile se adreseaza parintilor, educatorilor, profesorilor, copiilor si tuturor celor care sunt interesati de notiunea de "parenting". Atelierele de Parenting isi propun sa ofere, prin intermediul specialistilor prezenti in cadrul seminariilor, o mai buna intelegere asupra copilariei si a modului in care relatia parinte - copil influenteaza dezvoltarea acestuia din urma.

Seminariile si workshop-urile evenimentului vor fi organizate sub umbrela de comunicare - "Meseria de parinte e cea mai grea si e pe viata. Invata sa intelegi copilul si copilaria."

Pe lista vorbitorilor se regasesc specialisti de renume pe domenii de nutritie, psihologie si psihoterapie precum: Florian Colceag, cu o experienta de peste 20 de ani in gifted education, Rodica Nanu - expert pe probleme de nutritie pedriatica; Eugen Hriscu - psihiatru, psihoterapeut si specialist in domeniul prevenirii si tratamentului dependentelor de alcool si droguri si Gyorgy Gaspar - psiholog clinician.

Evenimentul va fi moderat de cuplul Andreea Berecleanu si Andrei Zaharescu, doi parinti sustinatori si practicanti ai conceptului de parenting. "Copilaria este o etapa foarte importanta pe care parintele trebuie sa o inteleaga si sa o trateze cu responsabilitate. Fiecare parinte ar trebui sa incerce sa-si cunoasca copilul, si cand spun acest lucru ma refer la o cunoastere intima care sa-i permita sa inteleaga cu adevarat nevoile, temerile si perceptiile acestuia.

Parenting-ul joaca intocmai acest rol. Este instrumentul cu ajutorul caruia se tinde catre o armonizare intre perceptiile copilului si cele ale parintilor" a declarat Andreea Berecleanu.

Pe parcursul celor doua zile, cei care se inscriu la eveniment se vor familiariza cu tematicile conceptului de "parenting". Seminariile prezinta structuri si abordari diferite ale temelor discutate, in functie de cele doua categorii de varsta pe care le vizeaza - adulti si copii. Temele sunt prezentate in mod evolutiv, astfel incat sa acopere intreaga plaja a etapelor si problemelor pe care le intampina atat copilul, cat si parintele pe parcursul procesului de dezvoltare.

"Cand copiii sau tinerii au probleme de comportament, multi tind sa ii acuze pe parintii acestora, insa prea putini isi pun intrebarea: dar pe parinti cine ii ajuta? Asa s-a nascut acest proiect, din dorinta de a-i ajuta pe parinti sa gaseasca raspunsuri competente la intrebari si probleme legate de educarea si intelegerea copiilor. Sunt convinsa ca un parinte bine informat va fi intotdeauna pregatit sa faca fata provocarilor pe care le aduce cu sine cresterea unui copil" a afirmat Iulia Zamfir, Managing Partner - Parentime.

Inscrierile la eveniment se fac pe site-ul evenimentului www.ateliereledeparenting.ro si se vor incheia in data de 15 octombrie 2010.

Cele opt seminarii din cadrul "Atelierelor de Parenting" pot fi accesate preferential cu ajutorul pachetelor de inscriere predefinite.

Vezi si:
MANUALE SCOLARE 2010

EXAMENUL PSIHOLOGIC - OBLIGATORIU PENTRU PROFESORIMANUALE SCOLARE RETIPARITE IN ANUL SCOLAR 2010 - 2011


 
Sondaj
Ce schimbari doriti sa aiba loc in invatamantul romanesc?