calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  6 argumente care te vor convinge sa-ti trimiti copilul intr-o tabara

6 argumente care te vor convinge sa-ti trimiti copilul intr-o tabara

calendar_month 18 Iul 2014, 00:00
In general, parintii oscileaza intre a-si trimite copiii in tabara sau nu in vacanta de vara. Si cum aceasta a inceput deja, ar cam fi momentul sa va hotarati si sa stabiliti un program pentru cei mici.

Taberele sunt benefice pentru copii, din numeroase puncte de vedere. Iata care sunt cele mai importante 6 argumente care ar trebui sa te convinga ca tabara este un lucru minunat pentru copilul tau:

1. Cei mici vor fi supravegheati si ingrijiti de catre persoane calificate

Organizatorii de tabere apeleaza la ajutorul specialistilor pentru ca lucrurile sa se desfasoare in cele mai bune conditii. De aceea, cel mai adesea, copiii sunt supravegheati de catre profesori, consilieri si animatori care pot intelege psihologia celor mici si care stiu sa se adapteze nevoilor lor, astfel incat acestia sa se simta cat mai bine. Si fac asta cu maxima seriozitate, avand grija ca distractia sa se impleteasca perfect cu rigorile de siguranta specifice varstei.

2. Copiii invata sa fie independenti

Desigur, nu in sensul violent, care ar presupune razvratiri si teribilisme. Cei mici sunt insa pusi in situatia de a se imbraca singuri, de a-si asuma responsabilitatea unui program cu mese la ore fixe, de a-si mentine igiena si de a-si gestiona micile conflicte cu semenii lor. Practic, vor invata sa se descurce in diverse situatii fara sa ceara ajutorul adultilor din jurul lor. Iar acest lucru le va fi, cu siguranta, benefic.

3. Micutii isi vor dezvolta abilitatea de a comunica

Evolutia tehnologica ne afecteaza pe toti, in sensul ca socializarea si comunicarea sunt tot mai subapreciate in ultimul timp. De aceea, micile pauze de la lumea virtuala cu care suntem cu totii obisnuiti este intotdeauna binevenita. In tabara, cei mici vor fi nevoiti sa socializeze cu cei din jurul lor si sa dezvolte relatii, iar interactiunea devine tot mai usoara pe masura ce se obisnuiesc cu acest lucru si, implicit, si comunicarea.

4. Cei mici invata sa-si depaseasca limitele

Taberele pot avea o tematica destul de variata, insa indiferent daca este vorba despre una de dans, de limbi straine sau de aventura, ii va insufla oricarui copil nevoia de autodepasire. Orice copil se teme de lucruri noi, insa atunci cand isi ia inima-n dinti si le incearca, simte pe pielea lui gustul autodepasirii. Avand in vedere ca toate aceste activitati pe care le desfasoara au lor in contextul supravegherii unor specialisti, riscurile sunt minime, asa ca nici parintii nu au motive de ingrijorare.

5. Taberele stimuleaza creativitatea

Orice tabara presupune activitati de echipa, respectiv socializare. Iar acest lucru ii stimuleaza pe cei mici sa-si dezvolte capacitatile creative, fie ca si le exprima in mod verbal, artistic sau chiar fizic. Privati de "fusta mamei", cei mici se gasesc in situatia de a se descurca singuri si de a gasi solutii.

6. Copiii invata sa fie corecti fata de ceilalti

Micile concursuri care se organizeaza in tabere, atelierele artistice sau chiar competitiile sportive ii invata pe cei mici ca jocul este mai important decat castigarea "marelui premiu" si ca oricine poate fi invingator. Astfel de activitati ii vor stimula pe copii sa-si dezvolte ideea de respect fata de ceilalti si pe cea de echipa, atunci cand este cazul.

Sursa foto: viza.md

 
Sondaj
Pentru a evita raspandirea gripei porcine, considerati ca scolile ar trebui inchise?