calificativ.ro  »  Resurse Elevi  »  Lifestyle  »  Sfarsit de semestru: multumit de medii?

Sfarsit de semestru: multumit de medii?

calendar_month 28 Ian 2011, 00:00
Se incheie un alt semestru scolar. Ai reusit sa treci peste toate cu bine? Esti multumit de notele obtinute, precum si de activitatile extrascolare realizate in perioada asta?

Sfarsitul de semestru aduce cu sine o gramada de probleme: vrei sa-ti maresti media si asta implica un studiu intens, te straduiesti sa fii mai activ la scoala, sa-ti faci temele constiincios si sa-ti evaluezi intreaga activitate desfasurata de-a lungul semestrului. Daca nu stii cum sa-ti calculezi media, calificativ.ro te ajuta!

Daca disciplina nu are teza, media finala reiese din media aritmetica a notelor obtinute la materia respectiva (faci suma notelor si imparti la numarul de note pe care il ai). In cazul in care ai si teza, media semestriala va fi egala cu media aritmetica a notelor, inmultit cu 3,plus nota tezei, totul impartit la 4. Exemplu: pentru notele 7,9,9,6, iar teza 8, media se va calcula in felul urmator: [(7+ 9+9+6) / 4 *3 +8]/ 4 = (7.75 *3 +8)/ 4 = (23.25+8)/4 = 31.25/4 = 7.81 si se va rotunji la 8.

Nu ai fi ajuns in situatia asta tensionata cand incerci sa recuperezi daca ai fi avut vointa si ai fi lucrat din timpul semestrului pentru o medie decenta. Acum e timpul sa-ti aloci timpul proiectelor pe ultima suta de metri, sa citesti cartile ce trebuiau citite cu ceva timp in urma sau, solutia aleasa de cei mai multi dintre voi, sa cauti tot ce ai nevoie pe internet (vechiul nostru prieten). Nu este o idee buna sa te resemnezi tocmai acum, la sfarsit, sa renunti sa mai faci cercetari si sa te multumesti cu un 5. Nu, asta nu e spirit de elev!

Daca te-ai axat pe toate materiile si ai reusit sa le duci la capat cu o medie bunicica, ar trebui sa fii multumit de tine. Daca te-ai concentrat numai asupra uneia sau a doua materii care ti-au starnesc interesul si ai devenit un pasionat al acestora, nebagand foarte mult in seama celelalte cursuri, la fel de bine: te gandesti la viitor si te pregatesti de pe-acum de disciplina care te va ajuta sa-ti cladesti o cariera.

Vezi si:
Unde plec in vacanta

Cum sa ii convingi sa iti cumpere un cadou scump


 
Sondaj
Vi s-a intamplat sa va simtit neindreptatiti de un profesor?