Precizari referitoare la Admiterea in invatamantul superior - Sesiunea septembrie 2010
calendar_month 10 Aug 2010, 00:00
Biroul de Presa al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului este imputernicit sa faca urmatoarele precizari legate de admiterea in invatamantul superior, sesiunea septembrie 2010:

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, prin deciziile legate de calendarul examenului de Bacalaureat, permite tuturor absolventilor de liceu care promoveaza examenul, atat in sesiunea iunie-iulie, cat si in sesiunea august-septembrie, sa se inscrie pentru admiterea in facultati.

Modalitatea de desfasurare si organizare a examenului de Bacalaureat a fost decisa prin OUG nr. 97/9.09.2009 si OMECI nr. 5.203/ 23.09.2009. Ulterior, ca urmare a semnalelor venite din partea elevilor si a profesorilor privind desfasurarea probelor de competente (digitale, lingvistice, comunicare in limba romana), conducerea ministerului a decis, prin OMECI nr. 5507/06.10.2009, modificarea calendarului, cu efecte strict asupra probelor mai sus mentionate.

Ordinul de ministru nr. 3.855/17.05.2010 privind criteriile generale de organizare si desfasurare a admiterii in ciclul de studii universitare de licenta stipuleaza, la articolul 3, alineatul 2, ca "perioadele celor doua sesiuni de admitere, formele si probele de concurs se stabilesc prin metodologie proprie si se fac publice conform prevederilor legale in vigoare". Mai mult, acelasi ordin stabileste ca termen limita pentru concursul de admitere, inceperea anului universitar, respectiv 1 octombrie 2010.

In concluzie, luand in considerare ordinea fireasca, cronologica, a deciziilor cu privire la examenul de Bacalaureat si la admiterea la facultate, universitatilor le revine responsabilitatea corelarii calendarului propriilor sesiuni de admitere cu desfasurarea examenului de Bacalaureat, prima si a doua sesiune. Ministerul Educatiei a creat toate premisele necesare pentru ca absolventii de liceu care au promovat Bacalaureatul sa se poate inscrie la studii superioare. in virtutea autonomiei universitare, senatele universitatilor sunt singurele care pot decide asupra calendarului inscrierii la propriile facultati.

VEZI REZULTATE BACALAUREAT 2010

Vezi si:
A doua sesiune a Bacului 2010 se suprapune cu admiterea la Facultate

Subiecte Bacalaureat 2010 - Scris

Certificare competente - Subiecte Bacalaureat 2010

Bacalaureat 2010: Calendar Bacalaureat 2010