calificativ.ro  »  Resurse Elevi  »  Lifestyle  »  Nu te poti numi licean, daca n-ai trecut pe la LicArt!

Nu te poti numi licean, daca n-ai trecut pe la LicArt!

calendar_month 03 Apr 2013, 00:00
S-a incheiat si a sasea (si ultima) luna de inscrieri la Festivalul National de Arte pentru Liceeni - LicArt, cel mai mare concurs din Romania, ajuns la editia a 12-a! In perioada competitionala deschisa tuturor liceenilor, s-au inscris 1512 elevi din intreaga tara. Acestia au concurat cu 4845 de creatii la sectiunile poezie si fotografie (categoriile alb-negru, portret si diverse).

Dintre acestia, 133 vor merge mai departe si vor inscrie in aprilie cate o serie de fotografii sau poezii. Acest lucru nu le va permite doar sa intre in jurizarea finala la categoriile la care au fost semifinalisti pana acum, ci si sa obtina premiul special pus in joc pentru cea mai buna serie de fotografii sau poezii.

La sfarsitul lui martie, juriul condus de jurnalistul si omul de cultura Radu Herjeu, directorul Festivalului, a desemnat creatiile semifinaliste ale lunii: 13 poezii, 9 fotografii alb-negru, 15 fotografii portret si 10 fotografii diverse. Le gasiti pe toate pe www.licart.ro.

Toate aceste creatii vor intra in jurizarea ce va stabili finalistii actualei editii a LicArt, care vor fi invitati in Tabara de Creatie ce se va desfasura in aceasta vara.

LicArt, cel mai mare concurs din Romania e pe cale sa devina una dintre cele mai puternice miscari culturale din tara. De 12 ani, zeci de mii de liceeni au avut oportunitatea de a-si masura fortele artistice, de a-si arata talentul si de a fi remarcati de personalitati remarcabile (le gasiti aici).

LicArt a stimulat creatia artistica in randul tinerilor, nu doar prin organizarea celui mai mare concurs de acest gen, ci si prin implicarea unor nume marcante ale culturii romanesti si prin oferirea, an de an, a unor premii deosebite si a posibilitatii de a participa la work-shop-uri sustinute de profesionisti!

In aceasta perioada dificila, LicArt ramane printre prea putinele spatii de afirmare a valorii, in care tinerii se pot exprima, pot comunica, pot fi recunoscuti si intelesi.

Ne gasiti si pe Facebook. 
Sondaj
Carui aspect al vietii voastre ii acordati cea mai mare importanta?