calificativ.ro  »  Resurse Elevi  »  Lifestyle  »  Idei de petrecere a timpului in minivacanta de 1 Mai si Paste

Idei de petrecere a timpului in minivacanta de 1 Mai si Paste

calendar_month 18 Apr 2013, 00:00
Luna aprilie a adus pentru elevi o vacanta de o saptamana, insa zilele libere nu iau sfarsit aici. Se apropie cu pasi repezi o noua perioada de respiro, care va incepe pe 1 Mai si se va incheia pe 7 mai, a treia zi dupa Paste, cand toata lumea se intoarce la treaba.

Daca in vacanta dintre 8 si 14 aprilie nu ai reusit sa faci anumite lucruri pe care ti le-ai propus, poti recupera acum, cu ocazia zilelor libere de la inceputul lui mai. Daca nu ti-ai trasat nimic in minte cu privire la petrecerea timpului liber, ai mai mai jos cateva sugestii.

Alege sa mergi la picnic cu prietenii

Cum prima zi libera este cea de 1 Mai si lumea iese la padure, la iarba verde, poti lua si tu in considerare aceasta varianta. Daca vremea e frumoasa, le poti propune colegilor tai sa organizati un picnic. Nu este necesar sa mergeti la padure. Il puteti face si in parc.

Pentru ca totul sa devina mai distractiv, nu lasati acasa paletele de badminton, cartile de joc sau mingea. Mai tii minte cand te jucai Ratele si vanatorii? De asemenea, nu uitati ca sunt jocuri distractive care nu presupun prezenta vreunui obiect, mai precis: Mima, Telefonul fara fir s.a.

Totodata, stabileste dinainte cu ce „bucate” va veni fiecare, astfel incat sa creezi diversitate la picnicul vostru. Daca mama te ajuta cu prepararea unei prajituri, deja totul devine mai usor. Nu iti ramane decat sa le spui despre propunerea ta si prietenilor!

Fii creativ, decoreaza-ti casa

Se obisnuieste ca de Craciun casa sa fie decorata. Chiar daca acum nu mai este vorba de beteala, globuri, ai alte elemente cu ajutorul carora sa aduci atmosfera Pastelui la tine acasa.

Pe langa faptul ca mama ta ar fi bucuroasa sa primeasca ajutorul tau pentru curatenia de Paste, i-ai face o surpriza placuta sa aduci mici decoratiuni. Le poti confectiona chiar tu, internetul poate fi o sursa de inspiratie. Exista si varianta sa cumperi mici decoratiuni de la magazin. Unele dintre ele sunt ieftine si au un impact mare.

Imbina utilul cu placutul – testeaza-ti cunostintele la limba ta preferata

Daca vrei sa ramai mai mult in casa si, sa faci un lucru care sa ajute dezvoltarii tale personale, poti opta pentru exersarea limbii engleze/franceze/spaniole s.a. Este foarte important in zilele noastre ca absolventul de studii superioare, doritor sa se angajeze, sa cunoasca cel putin limba engleza la perfectie. A sti si alte limbi straine pe langa aceasta reprezinta un avantaj mare. Asadar, incepe sa exersezi din timp o limba straina.

Stiu, nu ai chef de cartea de gramatica! Nici nu va fi nevoie sa o deschizi. Uita-te la seriale si filme. Poti incerca sa le vezi fara subtitrare, astfel incat atentia ta sa fie sporita la ceea ce zic personajele.

Citeste un roman al unui scriitor de-al nostru

Stim cu totii ca atractiile pentru timpul liber sunt numeroase, unul fiind navigarea pe internet. Interactiunea oferita de acest mediu este una ridicata. Cititul insa poate sa iti ofere multe avantaje. Fara sa iti dai seama, cititul iti imbogateste vocabularul, vei avea o exprimare pe care colegii tai o vor invidia.

Alege un roman potrivit de gros, astfel incat vei avea un spor ridicat la citit, vazand cum cartea este repede-repede parcursa de tine. Poti alege sa cunosti mai bine opera scriitorilor nostri. Totul iti va fi mult mai familiar in felul acesta, fiind vorba de intamplari autohtone.

Romanul Cismigiu&Comp. scris de Grigore Bajenaru surprinde viata unor elevi din Liceul Ghe. Lazar. Citeste despre ce farse le faceau ei profesorilor, cum plecau de la ore si se opreau in Cismigiu, prima iubire si alte intamplari. E o carte cu umor, care se lectureaza cu lejeritate. Este foarte potrivita sa fie citita de elevii din scoala generala sau liceu, dar nu numai.Alte carti ale autorilor nostri pe care le poti avea in vizor sunt: Zilele si noptile unui student intarziat (Gib. Mihaescu), La Medeleni (Ionel Teodoreanu), Romanul adolescentului miop (Mircea Eliade), Groapa (Eugen Barbu), Creanga de aur (Mihail Sadoveanu), Ciresarii (Constantin Chirita), Calea Victoriei (Cezar Petrescu).

Tu cum alegi sa iti petreci zilele libere, intre 1 si 6 mai? Lasa mai jos comentariul tau. 
Sondaj
Carui aspect al vietii voastre ii acordati cea mai mare importanta?