calificativ.ro  »  Resurse Elevi  »  Lifestyle  »  Green Bee a premiat "Scoala Eco Green Bee", la Eco Heroes Festival

Green Bee a premiat "Scoala Eco Green Bee", la Eco Heroes Festival

calendar_month 11 Iun 2013, 00:00
Scoala Speciala Sfantul Nicolae din Bucuresti a castigat premiul «Scoala Eco Green Bee» din cadrul “Eco Heroes Festival”, primul festival eco pentru copii din Romania, desfasurat sambata 8 iunie, in parcul Tineretului. Ecofestivalul este parte a proiectului Green Bee, initiat de Asociatia Green Revolution in parteneriat cu Dorna si Mega Image.

Scoala a fost selectata dintre cele 15 scoli participante la concursul “Scoala Eco” si a acumulat cel mai mare punctaj, participand la mai multe competitii Gree Bee : «Fii erou pentru o zi», sectiunea compunere, video si desen, construirea machetei Green Bee, realizarea costumului de astronaut din materiale reciclabile, numarul cel mai mare de copii-vizitatori la nava Green Bee, precum si implicandu-se in alte proiecte ecologice desfasurate in scoala: participarea la orele de educatie ecologica, adopatarea unor masuri administrative, precum: colectarea selectiva a deseurilor, folosirea becurilor ecologice, termoizolarea cladirii.

“Proiectul Green Bee si competitia au fost pentru noi o provocare si o oportunitate de a duce mai departe mesajul capitanului Raxo si al secundului Noni. Toate activitatile in care ne-am implicat au fost o relaxare pentru noi, deoarece noi suntem ecologisti convinsi si ne bucuram ca am fost mici protagonisti ai acestui spectacol in aer liber, pe o vreme superba ”, a declarat Lizetta Mihaila, profesor coordonator, Scoala Sfantul Nicolae.

Locul II a fost castigat de Scoala Spectrum, iar Scoala Grigorie Ghica Voievod a ocupat locul III.

Peste 600 de copii, prezenti la primul festival eco din Romania, dedicat copiilor, s-au distrat si au lasat frau liber imaginatiei, imbinand jocuri si activitati interactive, pentru a primi informatii despre atmosfera, aer, ecologie, poluare, apa, hrana, reciclare.

Tot in cadrul Eco Heroes Festival au mai fost premiate si cele mai creative costume de astronauti, realizate din materiale reciclabile. Eforturile tuturor cadetilor care au dovedit ingeniozitate in confectionarea costumelor a fost rasplatita din plin cu aplauze, dar si cu premii si multe dulciuri oferite de sponsorii evenimentului.

“Ne bucuram sa anuntam ca, alaturi de partenerii nostri, Mega Image si Asociatia Green Revolution, am construit un proiect solid - Green Bee, care, in cele 7 luni de proiect, a adunat peste 17.000 de copii, care au spus “Da” ecologiei si s-au inregistrat in proiect. Astfel, am reusit sa schimbam atitudinea copiilor fata de mediul inconjurator, incurajandu-i pe copii sa se comporte responsabil inca din primii ani de viata”, a declarat Andreea Dragan, Marketing Activation Manager Dorna & Poiana Negri, Coca-Cola Romania.

"Ecologia este o componenta importanta a strategiei de sustenabilitate adoptata de compania Mega Image. Suntem fericiti sa fim parte a acestui proiect, care imbina jocul cu stiinta si informatiile despre protejarea mediului. Proiectul Green Bee, sprijina programele eductionale si de protectie a mediului, pe care compania Mega Image le dezvolta si ne dorim sa atragem in continuare cat mai multi copii in proiect", a declarat Raluca Alexandrescu,Marketing Manager Mega Image.

"Ii felicitam pe toti cei care au participat la Eco Heroes Festival, cadeti si profesori, deopotriva, pentru implicarea si seriozitatea cu care au lucrat la proiectele premiate. Dupa un an de Green Bee, 17.000 de copii au invatat lucruri noi despre protejarea mediului, 15 scoli s-au implicat in activitati eco, iar noi nu putem decat sa va multumim si va asteptam la urmatoarele noastre actiuni", a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.Proiectul Green Bee se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 6-14 ani, iar obiectivul Green Bee este acela de a schimba atitudinea fata de mediu, prin incurajarea gesturilor eco inca din copilarie. 
Sondaj
Ce parere aveti despre sarbatoarea Martisorului?