calificativ.ro  »  Resurse Elevi  »  Lifestyle  »  Gadgeturi pentru copiat la examen

Gadgeturi pentru copiat la examen

calendar_month 01 Iun 2011, 00:00
Examenele si perioada de dinaintea lor iti provoaca multe emotii si stari de panica. Unii elevi incep sa-si piarda increderea in cunostintele acumulate si recurg la copiat pentru a trece examenul.

Aceasta metoda a copiatului este intalnita in randul elevilor care nu se straduiesc sa invete sau sunt destul de neincrezatori in ceea ce stiu. Cum se descurca si ce anume folosesc pentru a nu fi prinsi in timpul probei?Afla aici cele mai tari gadgeturi concepute pentru elevii care apeleaza la copiat:

1) Ceasul de copiat
Ceasul citeste orice tip de fisier si astfel poti incarca documente text sau format pdf. Poti asculta si fisiere audio, ceasul fiind dotat si cu casti. Partea grozava pentru aceste gadgeturi este ca nu sunt interceptate de aparate de detectie sau de bruiaj. Profesorii folosesc astfel de aparate pentru a descoperi elevii care vorbesc la telefonul mobil sau se conecteaza la retea. Un ceas care citeste atat de multe fisiere si care vine cu o multitudine de accesorii, costa in jur de 200 RON.

2) O alta metoda care a ajuns sa fie utilizata de foarte multi este cea a microcastii. Aceasta se introduce in ureche si se leaga de telefon printr-un hansdsfree simplu cu colier sau un colier cu bluetooth. Pentru aceasta metoda ai nevoie de un telefon special care sa transmita informatia la casca. Casca poate costa si 300 RON.

3) Ochelari Bluetooth cu Microcasca
Aceasta modalitate de copiat este una incredibil de inventiva. Nu ai nevoie decat de ochelarii (fara dioptrii) blueetooth pe care ii conectezi la telefon, microcasca in ureche si de un coleg pe care sa il la capatul celalalt al telefonului. Conexiunea intre ochelari si telefon este una securizata si nu poate fi detectata de un alt telefon si asta pentru ca, pentru a se putea conecta ls un telefon nou, ochelarii bluetooth trebuie resetati.

Ochelarii au o raza de transmisie catre casca de pana la 30cm si catre telefon de pana la 10 metri. Acest set de copiat poate ajunge si la suma de 600 RON.

Unii elevi sunt descurajati de aceste noi forme de copiat si cred ca risca prea mult. De aceea, ei apeleaza la vechile trucuri: fituici prin buzunare, pixul-copiuta, pozitii strategice, tras cu ochiul la coleg.

Examenul de bacalaureat de anul acesta, insa, va fi unul extrem de securizat. Ministrul Educatiei planuieste sa monteze camere video in salile de examen, sa-i aduca pe parinti ca observatori, iar in astfel de conditii riscurile cresc pentru elevul care copiaza. Elevul va fi exmatriculat din sala si nu se va putea inscrie la BAC decat peste alte doua sesiuni. 
Sondaj
Care credeti ca este principala problema a sistemului educational romanesc?