calificativ.ro  »  Resurse Elevi  »  Lifestyle  »  E timpul pentru LicArt!

E timpul pentru LicArt!

calendar_month 06 Mar 2013, 00:00
S-a incheiat si a cincea luna de inscrieri la Festivalul National de Arte pentru Liceeni - LicArt, cel mai mare concurs din Romania, ajuns la editia a 12-a! Pana acum s-au inscris 1342 de liceeni din intreaga tara. Acestia concureaza deja cu 4215 creatii la sectiunile: poezie si fotografie (categoriile alb-negru, portret si diverse).

La sfarsitul lui februarie, juriul condus de jurnalistul si omul de cultura Radu Herjeu, directorul Festivalului, a desemnat creatiile semifinaliste ale lunii: 22 de poezii, 13 fotografii alb-negru, 23 de fotografii portret si 10 fotografii diverse. Le gasiti pe toate pe www.licart.ro. Toate aceste creatii vor intra in jurizarea finala ce va stabili finalistii actualei editii a LicArt, care vor fi invitati in Tabara de Creatie ce se va desfasura in aceasta vara.

Dar inscrierile continua pana la sfarsitul lui martie! Asadar, sunt asteptati in concurs toti liceenii care nu s-au inscris inca! Regulamentul concursului si multe informatii si detalii despre festival se regasesc pe siteul www.licart.ro.

Tot acolo exista si o sectiune speciala dedicata tuturor creatorilor, indiferent de varsta sau ocupatie: Comunitatea LicArt. Aici poate posta oricine fotografii, poezii, desene si eseuri proprii, poate comenta si vota creatiile celorlalti sau poate primi pareri despre lucrarile proprii, intr-un adevarat spatiu de interactiune artistica.

LicArt, cel mai mare concurs din Romania e pe cale sa devina una dintre cele mai puternice miscari culturale din tara. De 12 ani, zeci de mii de liceeni au avut oportunitatea de a-si masura fortele artistice, de a-si arata talentul si de a fi remarcati de personalitati remarcabile (le gasiti aici).

LicArt a stimulat creatia artistica in randul tinerilor, nu doar prin organizarea celui mai mare concurs de acest gen, ci si prin implicarea unor nume marcante ale culturii romanesti si prin oferirea, an de an, a unor premii deosebite si a posibilitatii de a participa la work-shop-uri sustinute de profesionisti!

In aceasta perioada dificila, LicArt ramane printre prea putinele spatii de afirmare a valorii, in care tinerii se pot exprima, pot comunica, pot fi recunoscuti si intelesi.

Ne gasiti si pe Facebook.

Asadar, LicArt 12 va asteapta! Liceeni, intrati pe www.licart.ro, cititi regulamentul si inscrieti-va! 
Sondaj
Esti multumit de mediile tale de la sfarsitul semestrului I?