Cum sa te intelegi bine cu profesorii?
calendar_month 26 Aug 2008, 00:00
Bineinteles ca este minunat sa te intelegi bine cu profesorii pentru ca doar in acest mod timpul petrecut de catre tine in clasa este mult mai placut. Si, in plus, in acest fel vei reusi sa interactionezi si sa te adaptezi la diferite tipuri de personalitati si caractere pe parcursul intregii vieti.

Acum, serios vorbind, este un motiv foarte important pentru care aceasta relatie elevi- profesori trebuie sa fie una nemaipomenita. Evelyn Vuko zicea ca “ invatatul vine de la sine” atunci cand lucrurile merg cum trebuie.

Copiii nu numai ca invata mai multe, dar se simt si mai bine atunci cand pun intrebari si cand primesc ajutor suplimentar. Astfel, este mult mai usor pentru ei sa inteleaga materiale noi si sa incerce sa fie printre primii la testul de control.

Fiind elev in scoala primara sau in generala sunteti ca un burete capabil sa absoarba informatie noua si utila. Chiar mai mult, descoperiti fel si fel de aspecte a acestor lucruri. Profesorul vostru stie asta, si in cele mai multe cazuri, este incantat sa fie cel care va indruma si va ofera sprijinul de care aveti nevoie.

Ce inseamna “sa te intelegi bine”?

Ce inseamna aceasta expresie de fapt? Inseamna ca tu si profesorul tau sa comunicati eficient. Din punctul de vedere al profesorului ceea ce conteaza este ca voi sa fiti atenti, sa fiti respectuosi si politicosi, si sa incercati sa dati tot ce aveti mai bun din voi.
Din punctul vostru de vedere, vreti un dascal ce este respectuos cu voi, care va raspunde la intrebari, si care incearca sa va ajute sa filtrati informatia. Puteti sa va intelegeti cum trebuie si fara sa fiti “ cei mai buni amici”.

In fiecare scoala, copiii vor spune cu siguranta ca profesorii lor sunt rai si severi, da nu ii judecati pana nu intrati in contact cu ei si vedeti ceea ce se intampla pe propria voastra piele. De regula, un profesor care este dur isi face doar cum trebuie datoria. Este de asemenea important de inteles faptul ca a face greseli face parte din procesul de a invata. Prin simplul fapt ca va scot in evidenta greselile si incearca sa vi le corecteze, un profesor va invata.

Ce se intampla daca “nu ne intelegem bine”?

Profesorii vor sa va intelegeti bine si se bucura atunci cand va vad invatand. Dar si profesorii si elevii au o personalitate puternica. Daca ii demonstrati dascalului ca vreti sa va imbunatatiti situatia, el va dori cel mai probabil sa faca tot ce ii sta in putinta sa faca acest lucru realitate.

Urmati pasii, daca vi se pare ca problema este prea grea de rezolvat:

1. Vorbiti cu un adult in care aveti incredere: cum ar fi parintele, directorul etc.
2. Dati-i timp. Nu va veti simti probabil confortabil o buna perioada de timp in compania profesorului vostru, insa trebuie sa treaca ceva vreme pentru ca relatia voastra sa se regleze.
3. Daca deja i-ati lasat prea mult timp, vorbiti cu parintii vostri care ar trebui sa fie pasul urmator. De cele mai multe ori, o discutie poate fi de ajuns pentru a ajusta problema.

Care sunt responsabilitatile elevului?

Chiar daca un anumit profesor nu se numara printre preferatii tai,inca mai poti avea o relatie de succes cu acesta, in special daca iti faci datoria de elev. Iata ce s-ar putea numara printre responsabilitatile scolaresti:
- Prezinta-te la scoala pregatit pentru lectie;
- Fi pregatiti cu tot felul de materiale: creioane, carti si teme;
- Asculta cand profesorul vorbeste;
- Da ce ai mai bun chiar daca este o sarcina ce trebuie rezolvata in clasa, fie de este tema.



Vezi si: Profesorul ma uraste!