calificativ.ro  »  Resurse Elevi  »  Lifestyle  »  Concursul Interdisciplinar de Stiinte Arhimede 2013

Concursul Interdisciplinar de Stiinte Arhimede 2013

calendar_month 31 Mar 2013, 00:00
Editura didactica si Pedagogica-Bucuresti, Scoala gimnaziala nr. 10 - Rm.Valcea organizeaza Concursul Interdisciplinar Arhimede Editia a – XIII-a, 27 mai 2013.

Concursul va avea loc in fiecare scoala care se inscrie la concurs.

Program: Concursul va avea loc intre orele 11.30 - 13.00.

Regulamentul concursului Interdisciplinar Arhimede: Concursul Interdisciplinar "Arhimede" se va desfasura sub forma unui test unic pe patru sectiuni: fizica, chimie, biologie, geografie. Testele sunt diferentiate pentru fiecare clasa si se adreseaza elevilor din clasele III-VIII.

Concursul este o actiune de incurajare a elevilor, pregatindu-i pentru examenele viitoare, oferindu-le subiecte ce respecta programa scolara si anul lor de studiu.

Fisa de evaluare va contine un set de 30 de intrebari pentru clasele V-VIII si 20 de intrebari pentru clasele III-IV, cu raspuns la alegere.

Concursul va avea loc pe data de 27 mai 2013 in cadrul fiecarei unitati scolare. Inscrierile pentru concurs se vor face in perioada 01 martie -15 aprilie 2013.

Inscrierea la concurs se realizeaza numai prin cadrele didactice, coordonate de catre un organizator principal. Doar organizatorul principal este cel ce va comunica prin email, fax sau telefonic participarile la concurs pe fiecare an de studiu si va receptiona la scoala coletele de concurs, rezultatele, diplomele si premile acordate. Tuturor participantilor li se ofera drept premiu de participare o diploma.

Dupa primirea clasamentului cadrul didactic indrumator va completa pe diploma punctajul obtinut si premiul obtinut, acolo unde este cazul. De asemenea se acorda certificate cadrelor didactice (ce se retin de catre acestea) cu minim 20 de participanti, din partea cadrului didactic indrumator.

Materia de concurs este cea prevazuta in programa scolara a anului in curs, pentru fiecare an de studiu. Taxa de participare pentru fiecare concurent este de 15 RON, din care 13 RON se trimit scolii organizatoare a concursului, iar 2 RON va ramane la dispozitia organizatorului principal pentru cheltuieli legate de expedierea mandatelor, de inscriere, a plicurilor cu fisele de raspuns, a supravegherii concursului din scoala etc.

Organizatorul principal va expedia sumele donate pentru participare la concurs pana la data limita de inscriere, in contul de mai jos sau prin mandat postal, pe adresa: Scoala cu clasele I-VIII nr. 10, str. Luceafarului, nr.7, Ramnicu Valcea, jud. Valcea, cod 240065, tel/fax 0250 711943, cu mentiunea "Concursul Arhimede" (persoana de contact prof. Lupasteanu Adeluta).

In mandat trebuie sa fie mentionat clar numele cadrului didactic organizator principal. Pe spatele mandatului se va completa urmatorul tabel: Nr.cadre didactice cu peste 20 concurenti, Nr. Inscrisi la cls. a III-a, Nr. Inscrisi la cls. a IV-a, Nr. Inscrisi la cls a V-a, Nr. Inscrisi la cls a VI-a, Nr. Inscrisi la cls a VII-a, Nr. Inscrisi la cls. a VIII-a.

Pe mail se vor trimite tabele cu numele elevilor participanti, clasa, scoala, localitatea, judetul precum si tabel cu numele cadrelor didactice cu mai mult de 20 de elevi. Atasati va rugam si adresa unde doriti sa primiti rezultatele. Rezultatele se vor primi in perioada 16.06.2013 - 22.06.2013.

Contul in care se pot vira este: Scoala Gimnaziala nr. 10 COD IBAN: RO70BRDE390SV36429063900. In ziua concursului : • La ora 11:15 se realizeaza intrarea elevilor in clase si desigilarea coletelor cu subiecte, primite cu cel putin 2 zile inaintea concursului; • Intre orele 11:30 si 13:00 se rezolva testele; • Fisele de raspuns se introduc in plicul special de retur si se expediaza in aceeasi zi, tot pe adresa la care a fost trimis si mandatul postal, data postei confirmand ziua concursului. Tot in plicul special de retur asteptam cu interes impresiile, observatiile si propunerile de subiecte pentru concurs, din partea cadrelor didcatice. • Este permisa utilizare ciornelor in timpul concursului, dar acestea se retin de catre elevi.In situatia in care numarul concurentilor cu punctaj maxim depaseste numarul premilor puse in joc, se realizeaza o extragere aletoare in prezenta unei autoritati publice si a unui profesor sau a mai multor, din scoli neparticipante la concurs.

Premierea se va realiza in functie de rezultate, numarul participantilor si valoarea sponsorizarilor.

Anexa:

clasele III-IV: stiinte ale naturii, geografie -- clasa a V-a: biologie, geografie -- clasa aVI-a: fizica, biologie, geografie -- clasa a VII-a fizica, biologie, chimie,geografie -- clasa a VIII-a fizica, biologie, chimie, geografie E-mail sg10vl@yahoo.com sau divaadela2006@yahoo.com

INFORMATII UTILE Inscrierea are loc in perioada 01.03.2013-15.04.2013

INFORMAŢII PARTICIPANTI Pot paticipa elevi din clasele III-VIII

COMITETUL DE ORGANIZARE Statie Adriana - director, Stroescu Laura - director adjunct, Lupasteanu Adeluta - profesor chimie, Sandulescu Mariana - profesor fizica, Ionescu Carmen - profesor fizica-chimie, Balanescu Adina - profesor biologie, Ghergina Tudor Doru - profesor geografie, Ciofaca Monica - prof. geografie Stoenescu Mioara - invatator, Burdoaza Ana - invatator, Stanica Maria - invatator, Ghita Elena - secretar Iordache Mirela - secretar

Subiectele si baremale se vor trimite in format electronic la adresele da mail divaadela2006@yahoo.com sau sg10vl@Yahoo.com pana la data de 01.04.2013. REZOLVARI Subiectele care vor fi trimise de profesori si invatatori vor fi insotite de o fisa cu baremul de notare.

ALTE INFORMATII La e-mail divaadela2006@yahoo.com sau la telefon 0744 499 247 
Sondaj
Cum iti petreci vacanta intersemestriala?