calificativ.ro  »  Resurse Elevi  »  Lifestyle  »  Ce job de vara ti se potriveste

Ce job de vara ti se potriveste

calendar_month 12 Mai 2011, 00:00
Un job de vara este ideal pentru un tanar activ ca tine. Cauti experienta, distractie si resurse financiare. Dar care sunt job-urile de vara potrivite pentru un adolescent si cine te angajeaza?

Slujbele de pe timpul verii sunt o sursa garantata de distractie. Acestea iti ofera diferite oportunitati: cunosti oameni noi si interesanti, inveti sa faci o gramada de lucruri, ai parte de noi experiente si reusesti sa-ti cumperi lucruri pe care pana atunci le cereai parintilor.

Calificativ.ro iti prezinta cele mai cautate job-uri pentru vara. Alege ce ti se potriveste si fii gata de experienta!

1. Operator call center

Multe companii in telecomunicatii, cercetare de piata, credite cauta tineri care sa le fie angajati pentru o perioada determinata de timp, atat cat dureaza respectivul proiect. Care sunt cerintele unui operator call center:

*Operare calculator: MS Office
*Persoana orientata catre client si atentie la detalii
*Spirit de echipa
*Excelente abilitati de comunicare

Avantajele unui astfel de job constau in programul flexibil si faptul ca reprezinta un job pe care il poti practica si vara viitoare daca mentii relatia cu angajatorul.

2. Distribuitor de pliante

Fie ca alegi sa distribui pliante in cutiile postale sau pe strada, un asemenea job iti permite sa ai compania unui prieten. Ca distribuitor de pliante, ai o activitate destul de usoara, program scurt si nu te bate nimeni la cap. Ce ti se cere:

*Seriozitate
*Responsabilitate in activitatea prestata

3. Promoter

Acest job este cautat de tineri pentru ca poate dura un singur weekend si ai banii promisi pe loc. Poti desfasura activitati si mai indelungate daca ceri acest lucru, firma fiind intr-o cautare continua de promoteri care sa le prezinte serviciile. Ce ti se cere ca promoter:

*Prezentarea de servicii in cadrul diverselor locatii
*Abilitati in ale comunicarii
*Seriozitate

4. Ospatar

Sa fii ospatar pe timp de vara este o afacere prospera. Castigi suficienti bani (ai bacsis in fiecare zi), mai slabesti (daca ai probleme cu greutatea) si inveti sa fii multitasking, ca doar ai de carat, nu gluma! Ce ti se cere pentru un astfel de post:

*Sa fii o persoana dinamica, sociabila, organizata
*Limba engleza nivel mediu
*Intampinarea clientilor, luarea comenzilor, servirea produselor la masa, debarasarea meselor dupa plecarea clientilor

5. Lucrator comercial

Aceasta functie o poti indeplini in supermarket-uri, marile centre comerciale sau fast-food-uri. Multi tineri aleg sa fie casieri la KFC sau McDonald's pentru ca au un salariu fix destul de mare, lucreaza in schimburi si masa este asigurata. Ce ti se cere intr-un astfel de post:

*Seriozitate
*Angajament
*Sa fii o persoana dinamica
*Atentie la detalii, rapiditate, consecventa si stapanire de sine in situatii de aglomerare comenzi

Tu alegi ce ti se potriveste, pe masura dorintei tale de a invata, castiga bani sau de a omori timpul.
 
Sondaj
Vi se pare corecta admiterea la liceu pe baza tezelor cu subiect unic?