Ce inseamna Ong-ul si cum poti ajuta si tu!
calendar_month 11 Iun 2010, 00:00
O organizatie non-guvernamentala (ONG) este o institutie (o miscare) care lucreaza independent fata de activitatea guvernului. Cu toate acestea, exista si unele ONG-uri partial sau integral finantate de stat.

Salvati Copiii Romania este o miscare internationala care sustine drepturile copilului, precum si al unor importante organisme si retele nationale si internationale.

Infiintata in anul 1990, organizatia are in prezent filiale in 14 judete, peste 6000 de membri si beneficiaza de activitatea voluntara a peste 800 de persoane, in majoritate tineri.

Salvati Copiii Romania este un membru activ al Aliantei Internationale Salvati Copiii.

Prin intermediul Centrului Copiilor si Tinerilor Voluntari, Salvati Copiii promoveaza participarea si voluntariatul copiilor si tinerilor, prin oferirea de oportunitati de implicare activa in viata comunitatii. In 2009, 1000 de tineri voluntari au participat las sesiuni de pregatire si au desfasurat, alaturi de specialisti, activitati specifice programelor organizatiei, fiind incurajati de catre coordonatori sa puna in practica multe dintre ideile proprii de initiere si derulare a proiectelor.

Viziunea Salvati Copiii Romania
Viziunea lor este o lume in care toate drepturile copilului sunt respectate. Salvati Copiii Romania actioneaza pentru o lume
*in care fiecare copil este apreciat si respectat;
*care asculta si invata de la copii;
*in care fiecare copil are sperante si perspective.
*in care fiecare copil este protejat de orice forma de violenta, abuz si exploatare

Misiunea Salvati Copiii
Salvati Copiii Romania actioneaza pentru respectarea drepturilor copilului si pentru modificarea politicilor si a legislatiei in beneficiul copiilor prin organizarea campaniilor de sensibilizare a opiniei publice si sprijina copiii aflati in dificultate.

*Copiii si adultii au drepturi egale

*Copiii au drepturi speciale:
-Toti copiii au dreptul la viata si la dezvoltare
-Nici un copil nu trebuie discriminat
-Toti copiii au dreptul sa fie ascultati
-Interesul copilului trebuie sa primeze

"Fiecare dintre noi trebuie sa beneficieze de respectarea drepturilor sale indiferent de dificultatile economice sau politice prin care trece tara noastra. Avem nevoie de modele de educatie si comportament care sa ne faca cetateni europeni si parinti mai buni in viitor, sa fim protejati impotriva violentei si discriminarii si sa ne putem exprima opinia.” Laura (17 ani) – voluntar Salvati Copiii

Tu vrei sa fii voluntar? Transmite-ne domeniul in care ti-ar placea sa activezi sau despre care vrei sa afli mai multe detalii!


Sondaj

Ce schimbari doriti sa aiba loc in invatamantul romanesc?