calificativ.ro  »  Resurse Elevi  »  Lifestyle  »  Bike Fest 2012 - cel mai mare eveniment dedicat biciclistilor

Bike Fest 2012 - cel mai mare eveniment dedicat biciclistilor

calendar_month 26 Sep 2012, 00:00
Cel mai mare eveniment velo de ciclism urban din Romania va avea loc pe 29 si 30 septembrie in parcul Izvor din Bucuresti.

Bike Fest 2012 este un eveniment organizat in scopul consolidarii comunitatii de biciclisti si promovarii bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Astfel, in cadrul celor doua zile de eveniment vor fi organizate activitati cu si despre biciclete, dedicate tuturor iubitorilor acestui sport.

Competitiile si activitatile din cadrul Bike Fest sunt:

„Pentathlon” – o competitie cu cinci probe, dedicata biciclistilor amatori care vor sa demonstreze ca sunt cei mai mai buni biciclisti urbani.

Anul trecut, in cadrul evenimentului I’Velo Bike Day, organizat de Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank, peste 600 de oameni din toata tara s-au inscris la Pentathlon.

„World Class Fall Kick Off” – un eveniment marca World Class Romania. Anul trecut s-a desfasurat in Herastrau la Roaba de cultura. Anul acesta se desfasoara in cadrul Bike Fest si aduce iubitorilor de sport patru ore de cycling si sase ore de antrenament sportiv intens.

„Femeia pe bicicleta” – o serie de activitati cu si despre femei adusa in parcul Izvor de Skirt Bike: defilare pe biciclete in parc, istoria femeii pe bicicleta si targ de obiecte handmade.

Pentru cei care isi doresc sa isi vanda bicicleta sau sa cumpere una la mana a doua, pentru cei care vor sa isi personalizeze bicicleta sau sa si-o repare, pentru cei care isi cauta perechea sau vor sa vada filme despre biciclete, zona de „Talcioc”, organizata de Portocala Mecanica si BitaColor ii asteapta pe cei interesati pe 29 si 30 septembrie in parcul Izvor.

In cadrul Bike Fest, Asociatia ROI va organiza o zona dedicata copiilor, unde cei mici vor invata reguli de circulatie, vor desena pe asfalt si se vor plimba cu bicicleta sau tricicleta.

De asemenea, iubitorii de fotografie sunt invitati sa urmareasca website-ul si pagina de Facebook a evenimentului. Organizatorii au pregatit si un concurs foto in urma caruia se vor decide „Fotografii oficiali Nikon la Bike Fest 2012”.

Iubitorii de biciclete mai pot gasi in parcul Izvor, in cele doua zile de eveniment: zona de x-treme bike, adusa de Freerider, dezbateri si discursuri cu oameni importanti din domeniul velo organizate de Nomad si expozitie cu cei mai importanti importatori sau distribuitori de biciclete.

De asemenea, sambata, 29 septembrie, organizatorii au pregatit un spectacol de Stand-up Comedy si un concert.

Mai multe informatii legate de eveniment, regulamente, program sau inscriere in competitii, puteti gasi pe www.ivelo.ro/bikefest sau pe pagina de Facebook.

Bike Fest este un eveniment organizat de Asociatia Green Revolution, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, ALPAB, Nomad, Portocala Mecanica, BitaColor, Skirt Bike, Asociatia ROI si Freerider. 
Sondaj
Credeti ca protestele profesorilor vor avea avea succes?