Anticonceptionalele - Mituri deconspirate
calendar_month 06 Mar 2009, 00:00
Te sperie credintele populare sau miturile urbane legate de anticonceptionale? Ei bine, afla ca nu toate sunt adevarate, iar - ce e mai important, niciuna din ele nu are o baza solida. Scapa de nesiguranta si parcurge deconspirarea miturilor legate de contraceptia orala!

1. Anticonceptionalele nu sunt 100% sigure

Anticonceptionalele nu te protejeaza decat in 99% din cazuri de o sarcina
nedorita, insa cat timp o folosesti nu esti deloc ferita de BTS. In acest caz, prezervativul este cel mai eficace.

2. Anticonceptionalele nu ingrasa

Luarea in greutate in urma administrarii de anticonceptionale este unul din cele mai vechi mituri, insa argumentarea nu are baze solide. Posibila senzatie de ingrasare poate fi cauzata de retinerea apei de catre organism, datorita estrogenului. In orice caz, fiecare organism reactioneaza in mod diferit la pastilele anticonceptionale administrate.

3. Anticonceptionalele nu duc la aparitia petelor si acneei

Uneori, este posibil ca anticonceptionalele sa amplifice unele probleme ale tenului, insa, de obicei, pilulele contraceptive au un efect benefic pielii.

4. Anticonceptionalele se pot lua intotdeauna impreuna cu alte medicamente

Antibioticele, antidepresivele si alte medicamente pot reduce sau chiar inhiba efectul pilulelor anticonceptionale. De aceea, inainte de inceperea administrarii
altor medicamente, anunta-l pe farmacist ca iei anticonceptionale.

5. Folosirea indelungata a anticonceptionalelor nu duce la infertilitate

In ciuda tuturor credintelor populare si a miturilor urbane, nu exista vreo legatura intre infertilitate si folosirea pe termen lung a pilulelor contraceptive. Pilulele constituie metode reversibile de contraceptie, acest lucru putand fi confirmat de multe femei care au ramas insarcinate dupa intreruperea tratamentului cu anticonceptionale.

Vezi si:
Anticonceptionale versus Pastila de a doua zi

CONTRACEPTIA DE URGENTA