Acneea si problemele tenului
1/1
calendar_month 29 Iul 2010, 00:00
Acneea este o afectiune a pielii si se datoreaza prezentei unui numar prea mare de hormoni masculini in organism.

Astfel, glandele sebacee (care fabrica grasimea sau sebum la baza firelor de par) sunt stimulate, orificiul glandelor are tendinta sa se astupe, formand fie mici puncte albe, fie puncte negre. Pielea impregnata de sebum devine un teren de joaca ideal pentru bacterii si asa apar cosurile.

Acneea este de 3 tipuri: retentionala, inflamatorie sau mixta.
Tratarea acesteia este diferita in functie de tip, intensitate si gravitate, dar si de eventualii factori declansatori sau de asocierea cu alte afectiuni.

Perioada acneei dureaza in medie doi-trei ani, uneori mai mult, alteori mai putin, cu pusee si perioade de calm. Aceasta maladie dispare spontan pe la optsprezece-douazeci de ani, in cazul majoritatii adolescentilor, cu sau fara medicamente.

Totusi, daca aceste cosuri altereaza increderea in sine si relatiile cu ceilalti, este indispensabil sa se consulte un dermatolog. De ce numai fetele ar avea dreptul sa se preocupe de imaginea lor? Tratamentele sunt eficace, si ar fi pacat sa nu apelati la ele.

Cum poti trata acneea:

1. Cremele specializate sunt cele mai populare alegeri in tratarea acneei, deoarece se aplica foarte usor si nu au efecte secundare.

2. Antibioticele puternice pot completa tratamentul cu creme specializate. In general, ele sunt prescrise de catre medicul dermatolog si pot avea anumite efecte secundare. Si acest proces poate dura intre cateva saptamani si cateva luni. Cele mai populare antibiotice folosite la tratarea acneei sunt: tetraciclina, doxiciclina si eritromicina.

Vezi si:
Lifestyle

Timp liber

Jocuri pentru copii

Sondaj

Aveti incredere in taberele pentru copii la mare?