calificativ.ro  »  Resurse Elevi  »  Lifestyle  »  4 pasi simpli pentru a impresiona un profesor

4 pasi simpli pentru a impresiona un profesor

calendar_month 21 Mar 2013, 00:00
Esti un elev eminent, dar cu toate acestea pari sa nu reusesti sa intri in gratiile unui profesor ceva mai dificil. Iti doresti sa ai numai note maxime, iar profesorii sa te aprecieze? Iata cateva metode prin care poti impresiona chiar si cel mai reticent profesor.

1. Asigura-te ca profesorul te-a remarcat

Poate ca tocmai te-ai mutat intr-o clasa noua sau profesorul este personajul nou in viata ta. La fel de bine, poate ca pur si simplu nu te-ai straduit suficient de mult, pana in acest moment, sa te faci remarcat. Oricare ar fi situatia, asigura-te ca profesorul in gratiile caruia vrei sa intri, stie cine esti. Iar demersul de a te face remarcat si, implicit, de a impresiona include metodele detaliate in cele ce urmeaza.

2. Fii activ la ore

Ce alta metoda mai buna de a te face remarcat si de a impresiona un profesor daca nu aceea de a fi activ la ore? Pentru ca interventiile tale sa nu iti creeze o imagine negativa si, astfel, sa dauneze bunelor tale intentii, invata lectiile predate si nu ezita nici sa citesti suplimentar. In acest fel, vei putea pune, la randul tau, intrebari - unele care sa iti aduca bile albe in ochii profesorului.

3. Fa-ti intotdeauna temele

O alta metoda de a impresiona un profesor, care nu are cum sa dea gres, este aceea de a-ti face mereu temele. In special, daca ai de-a face cu profesor care verifica ora de ora temele elevilor sai, este indicat sa adopti aceasta tactica infailibila.

Ai de dus la bun sfarsit o tema dificila? Cu atat mai mult trebuie sa ii demonstrezi profesorului ca esti un elev serios, istet si descurcaret, un adevarat exemplu pentru colegii sai si astfel sa il impresionezi.

4. Adopta o atitudine pozitiva

Nu este nevoie sa te transformi in "elevul perfect" pentru a impresiona un profesor. Cateodata si o schimbare de atitudine este binevenita si te va ajuta sa obtii ceea ce iti doresti.

Adopta o atitudine pozitiva, zambeste, fii receptiv la criticile profesorului si demonstreaza-i, atunci cand iei o nota mai mica decat consideri ca meritai, ca poti atinge nivelul pretins de dascal, studiind si mai mult. 
Sondaj
Crezi ca Iepurasul de Paste va veni si anul acesta la tine?