3 sfaturi pentru o prietenie adevarata
calendar_month 21 Ian 2011, 00:00
Te consideri un prieten de incredere pentru cei din jur? Ce calitati crezi ca intruneste un prieten bun? Detii aceste caracteristici?

Prietenia este un lucru foarte important pentru adolescenti. De aceea trebuie sa fii un adevarat sprijin pentru cei din jurul tau, mai ales pentru cei de o varsta cu tine. Cum faci asta? Prietenii tai au la fel de multa incredere in tine asa cum si tu ai incredere in ei?

1. Incearca sa-ti dovedesti prietenia prin fapte

Cuvintele nu mai valoreaza atat de mult, avand in vedere cate legaturi, prietenii iau amploare pe retelele de socializare. Asa ca trebuie sa stii valoarea unui prieten atunci cand il descoperi. Poate fi cel care te ajuta sa treci prin momentele grele: pierderea unui membru al familiei, depresie, probleme la scoala sau sa depasesti perioade cand intr-adevar ai nevoie de o persoana cu care sa discuti si care sa te faca sa te simti mai bine. Acelei persoane trebuie sa-i fii recunoscator pentru timpul pe care ti-l acorda.

2. Prietenia este un lucru responsabil si riscant.

Investesti multa incredere in persoana pe care o consideri cel mai bun prieten, iar esuarea acestei relatii te poate dezamagi si lasa un gust amar legat de prieteni. De aceea trebuie sa stii sa-ti selectezi prietenii si mai ales sa stii cata incredere alegi sa le-o acorzi. Un prieten trebuie sa te faca sa te simti bine in pielea ta, sa fie sincer cu tine si sa nu astepte nimic in schimb pentru ajutorul pe care ti-l ofera.

3. Nu cere mai mult decat investesti si tu in acea relatie

Trebuie sa-i oferi increderea pe care ti-o acorda si sa te straduiesti sa-i fii aproape in orice circumstanta. Nu trebuie sa lasi factori externi sa destrame legatura pe care o aveti. Astfel invatati sa construiti o prietenie trainica. La un moment dat veti creste si va veti schimba, trebuie sa fiti constienti de asta. Daca nu veti mai imparti aceleasi interese va trebui sa mergeti mai departe, dar fiti recunascori pentru perioada in care v-ati avut unul pe celalalt.

Asadar, tu te consideri un prieten bun? Daca intr-adevar iti ajuti prietenul si nu astepti nimic in schimb, esti o adevarata "achizitie" pentru acea persoana. Conteaza foarte mult cum te comporti tu in acea relatie, astfel si celalalt iti va urma exemplul: va pune suflet in ceea ce intreprindeti sau va lasa balta orice lucru pe care il stabiliti.

Vezi si:
CUM SA FII SORA IDEALA

TESTUL PRIETENIEI

PRIETENII IMAGINARI II AJUTA PE COPII SA COMUNICE

Sondaj

Care credeti ca este principala problema a sistemului educational romanesc?