Weekend la Kinodiseea - a treia editie

Publicat: 04 Nov 2011 00:00

Spectacole de circ, dans, ateliere de actorie, scenografie si bal mascat. Weekendul Kinodiseea se anunta plin de surprize pentru micii spectatori.

Vineri, 4 noiembrie, incepand cu ora 15.00, la Muzeul Taranului Roman actrita Clara Voda va tine un atelier de actorie. Clara Voda este cunoscuta pentru rolul interpretat in lungmetrajul Eu cand vreau sa fluier, fluier in regia lui Florin Serban cat si in filmul Loverboy in regia lui Catalin Mitulescu. Dupa atelierul de actorie toti copiii sunt asteptati la proiectia filmului Decolarea in regia lui Ian Power, un film irlandez si o poveste despre prietenie si curaj, premiat la Festivalul de Film Galway din Irlanda. James Cosmo, actorul principal din film este cunoscut lumii intregi pentru rolurile sale din Braveheart (r. Mel Gibson, 1995), Trainspotting (r. Danny Boyle, 1996), Cronicile din Narnia (r. Andrew Anderson, 2005) si Troia (r. Wolfgang Peterson, 2004).

Incepand cu ora 17.00, la Cinema Eforie organizatorii au pregatit un eveniment special penru copii si parinti – un spectacol de circ tinut de catre Asociatia Parada, un spectacol care a avut loc si la Ambasada Frantei cu ocazia sarbatoririi zilelor Frantei.

Spectacolul va fi urmat de proiectia filmului « O Scrisoare secreta », in regia lui Simone van Dusseldorp. Premiat la Cinekid Film Festival Amsterdam 2010, filmul prezinta povestea a trei copii ce pornesc in aventura vietii lor dupa ce  descoperirea unei scrisori secrete le va schimba vacanta intr-o peripetie de zile mari.

Ziua de sambata debuteaza cu un spectacol de dans sustinut de trupa Dell’Arte la Grand Cinema Digiplex din Bameasa Shopping City, urmat de proiectia filmului Boy. Fiecare copil are nevoie de un erou iar Boy nu face exceptie. Cel mai bun film neozeelandez al anului 2010, in regia lui Taika Waititi, a avut cele mai mari incasari in anul lansarii si a fost distins cu Ursul de Cristal la Berlinale 2010 pentru cel mai bun lungmetraj si a fost nominalizat la Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film Sundance in anul 2010.

Incepand cu ora 12.00, la Muzeul Taranului Roman va avea loc proiectia filmului Fugi, fugi, Paragon !  Dupa proiectie, cei interesati pot discuta cu Jerzy Moszkowicz, directorul Festivalului International de film pentru copii "ALE KINO!" din Poznan, Polonia.

De la ora 15.00, va avea loc un atelier de costume sustinut de Daniela Diaconescu devenit deja traditie in festivalul Kinodiseea. Asistand la faurirea unui accesoriu pe care il poarta Charlie Chaplin sau Omul- Foarfeca fiecare copil inchide ochii si incepe calatoria.

Ultima zi la Kinodiseea aduce la Muzeul Taranului Roman incepand cu ora 14:30 evenimentul traditie al festivalului, Balul Mascat. Costumatiile surprinzatoare pe care cei mici si cei mari le poarta la acest bal, transforma intreg festivalul intr-o atmosfera de film in care fiecare dintre noi este un erou.

Dupa balul mascat toata lumea este asteptata la filmul de inchidere Viata de pisica (r. Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol, 2010), cel mai bun film francez pentru copii al anului 2010, cu peste 100 000 de intrari in Franta in primul weekend de la lansare iar vocea eroinei principale, o pisica cu personalitate schimbatoare, ii apartine actritei Dominique Blanc, cunoscuta pentru rolurile din Regina Margot (r. Patrice Chéreau, 1994), Indochina (r. Régis Wargnier, 1992). Filmul a fost nominalizat la  Premiile Cesar si la Oscarurile Europene pentru cea mai buna animatie din anul 2011.

Decernarea premiilor va avea loc in prezenta lui Daniel Mitulescu, directorul festivalului Kinodiseea, Benjamin Ribout, directorul artistic, membrii juriului ECFA (Asociatia Europeana a Filmului pentru Copii) - Petr Koliha, directorul Festivalului International de Film pentru Copii de la Zlin, unul dintre cele mai durabile din intreaga lume, Celine Ravenel, director artistic al festivalului de film pentru copii Cine-Jeune (Franta), Even Thunes Jensen, selectioner pentru festivalul international de film pentru copii din Kristiansand (Norvegia). La conferinta va fi prezenta si Irina Margareta Nistor, critic roman de film si vocea din filmele si desenele animate ale copilariei optzeciste.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Credeti ca examenul de titularizare va fi fraudat?

Teste Online

Cine a descoperit...

Ii cunosti pe marii inventatori si descoperirile lor? Afla din testul urmator cine au fost acestia si prin ce s-au facut cunoscuti.

mai multe »