Targul GAUDEAMUS Carte Scolara se deschide maine in Parcul Tineretului din Bucuresti!
calendar_month 14 Sep 2011, 00:00
In perioada 15 – 25 septembrie 2011, in incinta unui pavilion expozitional amplasat in Parcul Tineretului din Bucuresti, va avea loc editia a IX-a a Targului GAUDEAMUS Carte scolara.

Organizat de Radio Romania, evenimentul reprezinta un reper de prima importanta pentru segmentul educational al pietei de carte la nivel national. Prin traditie, Targul vine in intampinarea elevilor, profesorilor si parintilor la debutul fiecarui an scolar cu oferta de carte scolara si materiale de uz didactic avizate de Ministerul
Educatiei din Romania.

Alaturi de gama completa de manuale alternative, cele 30 de edituri specializate in publicarea de carte scolara prezente la Targ vor pune la dispozitia publicului:

- o oferta aproape exhaustiva de carte cuprinsa in bibliografia scolara
- cele mai recente aparitii editoriale din domeniul educational, dar si din alte domenii
fundamentale de interes pentru tineri
- software educational si lectii interactive pe suport multimedia
- jocuri educative pentru copii de toate varstele

Liceenii bucuresteni sunt invitati sa participe la etapa locala a Concursului National de Lectura „Mircea Nedelciu”, competitie organizata cu sprijinul Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti.

Concursul se adreseaza elevilor de liceu din clasele terminale, iar castigatorul locului I va reprezenta Municipiul Bucuresti la finala competitiei, care va avea loc cu prilejul Targului International GAUDEAMUS - „Carte de invatatura” (23-27 noiembrie, Complexul Expozitional ROMEXPO, Bucuresti).

Campania de donatii „Cartile se intorc acasa”, derulata in parteneriat cu Fundatia „Noi Citim”, continua la Targul GAUDEAMUS Carte scolara: vizitatorii si editorii prezenti la Targ sunt invitati sa doneze carti care vor fi directionate catre biblioteci rurale cu deficit de aprovizionare de carte din judetul Ilfov. De la inceputul anului au fost colectate, in cadrul evenimentelor cuprinse in Caravana GAUDEAMUS, peste 10.500 de volume care au fost donate bibliotecilor rurale din tara.

Deschiderea Targului GAUDEAMUS Carte scolara va avea loc joi, 15 septembrie 2011, ora 11.00.

Program de vizitare:
luni – sambata: 11.00 – 19.00
duminica: 11.00 – 16.00
Intrarea publicului este libera.